Herstructurering Wieringerwerf

Wieringerwerf is een van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst fijn gewoond en geleefd kan worden, worden een aantal delen van het dorp aangepakt en vernieuwd. Dat gebeurt in samenwerking met de bewoners en winkeliers in het dorp.

Globale indeling van gebied

De riolering in het oudste gedeelte van Wieringerwerf wordt vervangen en is de aanleiding om ook andere zaken op te pakken. Om keuzes te maken wat opgepakt moet worden is met veel partijen gesproken. Uit al de gekregen input is een plan (vlekkenplan) gemaakt welke stukken van het dorp aangepakt moeten worden. Dit is in juni 2016 vastgesteld door de gemeenteraad. Het vlekkenplan is in 2017 uitgewerkt door een zogenaamd ‘stedenbouwkundige uitwerking’. Hierin wordt aangegeven hoe de verschillende delen in het dorp er in de toekomst uit komen te zien. De komende jaren worden die verschillende delen aangepakt en vernieuwd. Onderaan deze pagina kunt u de bijbehorende stukken bekijken.

Patrijsstraat, Sternstraat, Meeuwstraat

Vorig jaar, op 25 juni informeerden wij u tijdens een bijeenkomst in de Cultuurschuur over de start van de herinrichting van de Sternstraat. Ook de plannen voor de Patrijsstraat en het gebied tussen de Sternstraat, Loggersplein, Ingenieur Ovingestraat en Prinses Marijkestraat kwamen aan bod.
De afgelopen maanden hebben we de voorbereiding voor deze werkzaamheden bij de kop gepakt. Het resultaat wilden we u laten zien tijdens een inloopavond. Dat is op korte termijn niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. De inwoners van de betreffende straten ontvangen binnenkort een bewonersbrief met de laatste ontwikkelingen.

Hier vindt u het voorlopig ontwerp van de Meeuwstraat en Sternstraat

Hier vindt u het openbaar gebied van de Patrijsstraat

Voor de presentatieborden van de Patrijsstraat kijkt u hier. 

Indien u een reactie wilt geven op deze tekeningen die gaan over de herinrichting van de openbare ruimte van de Patrijsstraat en de Sternstraat, dan kunt u die sturen naar projecten@hollandskroon.nl. Wij stellen het op prijs om die reactie voor 8 mei 2020 van u te ontvangen. Daarmee kunnen wij de tekeningen afmaken en de feitelijke uitvoering gaan voorbereiden. De uitvoering van het aanpassen van de wegen vindt in 2021 plaats.

Nieuwsbrief en updates ontvangen?

Voor het ontvangen van updates over het project kunt u een mail sturen naar projecten@hollandskroon.nl. Het mailen van uw naam en e-mail adres is voldoende.

Inschrijven voor de Nieuwsflits van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) kan via de website van Sport Welzijn Wieringermeer.

Impressie Campus De Terp

Deze video geeft een impressie van Campus De Terp. De impressie is van ME-2 architecten.

Video-impressie voorkeursvariant Karel Doormanstraat

Video-inpressie voorontwerp herinrichting Terpstraat

Deze video-impressie is van Plan34.