Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstructurering Wieringerwerf

Wieringerwerf is een van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie. Om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst fijn gewoond en geleefd kan worden, worden een aantal delen van het dorp aangepakt en vernieuwd. Dat gebeurt in samenwerking met de bewoners en winkeliers in het dorp.

Globale indeling van gebied

De riolering in het oudste gedeelte van Wieringerwerf wordt vervangen en is de aanleiding om ook andere zaken op te pakken. Om keuzes te maken wat opgepakt moet worden is met veel partijen gesproken. Uit al de gekregen input is een plan (vlekkenplan) gemaakt welke stukken van het dorp aangepakt moeten worden. Dit is in juni 2016 vastgesteld door de gemeenteraad. Het vlekkenplan is in 2017 uitgewerkt door een zogenaamd ‘stedenbouwkundige uitwerking’. Hierin wordt aangegeven hoe de verschillende delen in het dorp er in de toekomst uit komen te zien. De komende jaren worden die verschillende delen aangepakt en vernieuwd. Onderaan deze pagina kunt u de bijbehorende stukken bekijken.

Nieuwsbrief en updates ontvangen?

Voor het ontvangen van updates over het project kunt u een mail sturen naar por@hollandskroon.nl. Het mailen van uw naam en e-mail adres is voldoende.

Inschrijven voor de Nieuwsflits van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) kan via de website van Sport Welzijn Wieringermeer.

Video Herinrichting Terpstraat

Deze video geeft een beeld van Herinrichting Terpstraat. De video is van PLAN 34.

Video voorkeursvariant Karel Doormanstraat

Deze video geeft een beeld van de Karel Doormanstraat. De video is van PLAN 34.

Vernieuwing Terpstraat en Fazantstraat

Deze video geeft een beeld van de Terpstraat en Fazantstraat. De video is van PLAN 34. 
 

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie