Herstructurering Wieringerwerf

Wieringerwerf is een van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie. Om de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in deze kern op peil te houden, moeten er voor de toekomst van het dorp gerichte keuzes gemaakt worden voor de inrichting (herstructurering).

Globale indeling van gebied

De riolering in het oudste gedeelte van Wieringerwerf moet worden vervangen en is de aanleiding om ook andere zaken op te pakken. Om keuzes te maken wat opgepakt moet worden is met veel partijen gesproken. Dit heeft geleid tot een vlekkenplan dat in juni 2016 is vastgesteld door de gemeenteraad. Een vlekkenplan is een technische term om een globale indeling van een gebied inzichtelijk te maken. U kunt onderaan deze pagina het vlekkenplan Wieringerwerf downloaden.

Nieuwsbrief en updates ontvangen?

Voor het ontvangen van updates over het project kunt u een mail sturen naar projecten@hollandskroon.nl. Het mailen van uw naam en e-mail adres is voldoende.

Inschrijven voor de Nieuwsflits van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) kan via https://sportwelzijnwieringermeer.nl/nieuwsflits.

Impressie Campus De Terp

Deze video geeft een impressie van Campus De Terp. De impressie is van ME-2 architecten.

Video-impressie voorkeursvariant Karel Doormanstraat