Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstructurering Wieringerwerf

Wieringerwerf is een van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie. We willen ervoor zorgen dat er ook in de toekomst fijn gewoond en geleefd kan worden. Daarom worden een aantal delen van het dorp aangepakt en vernieuwd. Dat gebeurt in samenwerking met de bewoners en winkeliers in het dorp.

Globale indeling van gebied

Het riool in het oudste gedeelte van Wieringerwerf wordt vervangen. Dit is de aanleiding om ook andere zaken op te pakken. Om keuzes te maken wat gedaan moet worden is met veel partijen gesproken. Uit al de gekregen input is een plan (vlekkenplan) gemaakt. Dit is in juni 2016 vastgesteld door de gemeenteraad. 

Het vlekkenplan is in 2017 uitgewerkt door een zogenaamd ‘stedenbouwkundige uitwerking’. Hierin staat hoe de verschillende delen in het dorp er in de toekomst uit komen te zien. De komende jaren worden die verschillende delen aangepakt en vernieuwd. Onderaan deze pagina kunt u de bijbehorende stukken bekijken.

Nieuwsbrief en updates ontvangen?

Voor het ontvangen van updates over het project kunt u een mail sturen naar Projecten. Het mailen van uw naam en e-mail adres is voldoende.

Inschrijven voor de Nieuwsflits van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer (SSWW) kan via de website van Sport Welzijn Wieringermeer.

Bestemmingsplannen Campus De Terp en Lelypark Wieringerwerf

Voor de gebieden Lelypark/Ovingestraat en Campus De Terp zijn bestemmingsplannen gemaakt.

Voor Lelypark/Ovingestraat is de kern van het plan: Het bieden woningbouw in combinatie met het bepalen van de verkeersstructuur en het realiseren van groen en water.

Voor Campus De Terp gaat het om de ontwikkeling van de campus. We willen onderwijs en sport mogelijk maken in een inspirerende omgeving.

Bekijk hier het bestemmingsplan Campus De Terp.

Bekijk hier het bestemmingsplan Lelypark/Ovingestraat.

Informatie over de ontwikkelingen

  • Campus de Terp
  • De bouw van 200 nieuwe woningen
  • Schetsontwerp Terpstraat
  • Ontwerp Sternstraat
  • Ovingestraat/Lelypark
  • De Kompaskerk
  • Verbindingsweg 2-4
  • Knarrenhof
  • De Maaier

Sportdeel Campus de Terp

Onderwijsdeel Campus de Terp

Openbare ruimte Campus de Terp

Video herbestemming Kompaskerk Wieringerwerf.

Kompaskerk
Kompaskerk 4
Kompaskerk 3
Kompaskerk 02
Wieringerwerf De Maaier
De Maaier Wieringerwerf
De Maaier Wieringerwerf
De Maaier Wieringerwerf

Knarrenhof

Impressie Knarrenhof

Archiefstukken

Chat met Sophie

×
Chat met Sophie