Verkeersbord wegwerkzaamheden

(Weg)werkzaamheden

Wilt u weten of er in uw buurt (weg)werkzaamheden zijn? Bekijk dan de kaart voor de actuele wegwerkzaamheden in en rondom de gemeente Hollands Kroon.

MELVIN (MELden van Verstoringen in de Infrastructuur in Nederland) is het meldsysteem waarmee wegbeheerders wegwerkzaamheden melden.

Bekijk ook de kaart op het MOOR platform. MOOR (Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte) is een systeem dat gebruikt wordt door nutsbedrijven om werkzaamheden aan kabels en leidingen te registreren en te plannen.

Nieuwsberichten over (weg)werkzaamheden.

Asfaltonderhoud zorgt voor nachtelijke werkzaamheden A7 ter hoogte Middenmeer

Er worden op twee locaties nachtelijke spoedwerkzaamheden gedaan aan het asfalt van de A7 ter hoogte van Middenmeer. In dit bericht leest u waar, wanneer en vindt u de omleidingstekeningen.

Twee Zwanenbrug afgesloten op 1, 18 en 19 maart 2024

Er wordt op vrijdag 1 maart, maandag 18 maart en dinsdag 19 maart (reservedag) onderzoek uitgevoerd en herstelwerkzaamheden verricht op de Twee Zwanenbrug.

Asfaltwerkzaamheden N245 van 2 april tot en met 24 april 2024

Bron: WaakSaamWaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van dinsdag 2 april tot en met woensdag 24 april werkzaamheden uit op de N245 Provincialeweg / Schagerweg. Het gaat om…

A7 toerit 13 Wieringerwerf (richting Den Oever) afgesloten in de nacht van 6 op 7 maart

In de nacht van 6 op 7 maart worden lichtmasten teruggeplaatst op de A7 af- en toerit Wieringerwerf. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de verkeersluwe avond en nachtelijke uren om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Asfaltonderhoud 14 tot en met 19 februari

Van 14 tot en met 19 februari wordt op meerdere locaties asfaltonderhoud uitgevoerd. We proberen overlast zoveel mogelijk te beperken, maar er kan (verkeers)hinder ontstaan. Tijdens de werkzaamheden is een omleiding van toepassing of staan er verkeersregelaars ter begeleiding. Houd hier rekening mee als u de weg op gaat. Bestemmingsverkeer is mogelijk.

Snoeien doet groeien

De gemeente is op dit moment druk in de weer met diverse snoeiklussen en het verwijderen van bomen die door de afgelopen stormen zijn omgewaaid of instabiel zijn geworden. Snoeien doen we om de beplanting jong en vitaal te houden.

Hinder voor verkeer door werkzaamheden aan Kooybrug

Rijkswaterstaat voert in januari en februari 2024 diverse werkzaamheden uit aan de Kooybrug, die hinder geven voor wegverkeer en scheepvaart. Er wordt gewerkt aan het beweegbare deel van de brug, remmingwerken en wachtplaatsvoorzieningen voor scheepvaart.

Tijdelijke afsluitingen Noord- en Zuid Zijperweg in Wieringerwaard

Tussen 15 januari en 9 februari 2024 snoeit Stoop Groenvoorziening bomen aan de Noord- en Zuid Zijperweg in Wieringerwaard. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Hollands Kroon. Om het…

Den Oeverseweg, tussen de Wierweg en de Schelpenbolweg afgesloten van 15 januari tot 15 maart 2024

Van 15 januari tot 15 maart 2024 is de Den Oeverseweg, tussen de Wierweg en de Schelpenbolweg, afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

Pontveer Westeinde van 2 tot en met 5 januari 2024 uit de vaart

Pontveer Westeinde, tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp, is van dinsdag 2 januari t/m vrijdag 5 januari 2024 uit de vaart in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Vervangen brug Molenvaart en wegafsluiting

Van 8 januari t/m 12 april 2024 wordt de zuidelijke Molenvaart afgesloten voor al het doorgaande verkeer. De weg is tijdens deze periode dicht vanaf de Middenweg tot het Jaagpad. Voetgangers en fietsers kunnen er nog wel door.

Gemeente Hollands Kroon en Schagen werken samen voor veiliger verkeer aan de Zandweg in Zijdewind

Gemeente Schagen en gemeente Hollands Kroon hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit om de verkeersveiligheid aan de Zandweg in Zijdewind te verbeteren. Deze weg loopt dwars door beide gemeenten heen. Het is belangrijk voor de inwoners en de gebruikers van de weg om dit aan te pakken. De werkzaamheden staan gepland voor halverwege 2024. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Verkeersveiligheidsplan dat is vastgesteld in 2022.

Asfaltonderhoud N240 nabij Wieringerwerf tussen 22 september en 6 oktober 2023

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit op de N240 nabij Wieringerwerf. Het gaat om het deel van de rotonde Schagerweg tot de kruising Dorsmolen. Dit deel krijgt een nieuwe deklaag.

Herinrichting Terpstraat Wieringerwerf

De herinrichting van de Terpstraat in Wieringerwerf gaat beginnen. Na de zomervakantie start aannemer Sturm BV uit Zaandam met de voorbereidingen van het werk. Planning en uitvoering Het werk wordt…

Groot onderhoud Langereis, Oudelanderweg, Zuiderweg, Barsingerweg, Klieverweg en Robbenoordweg

In 2023 gaan wij groot onderhoud uitvoeren aan verschillende wegen in Hollands Kroon. Het betreft de Langereis, Oudelanderweg, Zuiderweg, Barsingerweg, Klieverweg en Robbenoordweg.

Bruggen Middenmeer dicht voor de scheepvaart

De oude brug in de Zuiderzeeweg in Middenmeer is sinds 17 juli 2023 afgesloten voor de scheepvaart. Door storingen in de elektromotoren kan de brug niet draaien. De herstelwerkzaamheden zullen diverse weken gaan duren.

Werkzaamheden straten rondom Burg. Mijnlieffstraat Anna Paulowna

De vernieuwing van een aantal straten rondom de Burgemeester Mijnlieffstraat in Anna Paulowna is op 29 augustus begonnen. De straten worden in twee delen opgeknapt. Het eerste deel zijn de straten J. van Gijtenbeekstraat, van Foreeststraat, Heldringstraat, Raapplein en Pareaulaan 1 tot en met 13.

Langdurig hinder op de Afsluitdijk

Op de Afsluitdijk wordt gewerkt. Dit duurt tot en met 2025. Er is in deze hele periode steeds op een ander deel van de dijk één rijbaan afgesloten. Het verkeer uit beide richtingen wordt over de beschikbare rijbaan geleid. Ook is het fietspad gesloten.