Ondersteuning voor ondernemers

Heeft uw bedrijf problemen met geld of bent u het overzicht in de administratie kwijt? Wij werken samen met ondernemersorganisaties voor coaching, advies en begeleiding. Wacht niet langer en vraag hulp.

Hieronder vindt u een overzicht van organisaties waar wij mee samenwerken.

Interesse of meer informatie? Stuur een e-mail en laat uw gegevens achter. Wij nemen contact met u op. De hulp is gratis.

Logo IMK Klik op het logo om naar de website van Instituut Midden- en Kleinbedrijf (IMK) te gaan.

Coach voor ondernemer

Start, herstel, uitbreiding of investering: in wat voor fase jouw bedrijf ook zit, het instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf is er voor elke ondernemer. Met meer dan zeventig ondernemerscoaches en ondernemersadviseurs hebben ze voor elke ondernemer gepaste hulp en advies. Extra kennis over klantenwerving, het verzorgen van de administratie of het maken en het bekijken van nieuwe plannen. Met een aantal gesprekken helpen onze ondernemerscoaches je verder. Business coaching kan bestaan uit:

  • Hoe gaat het commercieel en/of met geldzaken van uw bedrijf?
  • Wat wilt u doen met uw bedrijf en daarvoor een plan maken?
  • Extra aandacht voor een bijzonder gebied zoals marketing, klantenwerving, geld, administratie en meer.
  • Iemand om mee te praten over vragen of ontwikkelingen van dit moment.

Alle ondernemerscoaches hebben meer dan tien jaar ervaring, waarvan het grootste gedeelte zelf ondernemer is geweest.

Logo Over Rood

Klik op de afbeelding om naar de website www.overrood.nl te gaan.

Helpt ondernemers op weg naar een financieel gezonde toekomst

De voordelen van werken voor jezelf zijn bekend. Je bent eigen baas, niemand vertelt wat je moet doen, je kan creatief zijn en al je talenten gebruiken om een mooi product of een dienst op de markt te brengen en daarmee geld verdienen. Een bedrijf kent goede tijden en mindere tijden, risico’s en onzekerheid. Het is geld verdienen, geld uitgeven en soms moet je zelfs schulden maken. Dat kan heel stressvol zijn. Stress kun je voor een deel voorkomen door een goede administratie op te zetten en een geldplan te maken. Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar je hoeft het niet alleen te doen. Hulp bij financiën kan bestaan uit:

  • De ervaren mensen van Over Rood coachen je bij het starten van een bedrijf, onvoldoende inkomsten, schulden, administratieve achterstanden en bij bedrijfsbeëindiging of, als het kan, doorstart.
  • Het doel is dat je met hulp via Over Rood als ondernemer zélf aan de slag kan om te werken aan een financieel gezonde toekomst. De mensen van Over Rood delen hun kennis en ervaring met jou als ondernemer.

Over Rood is een vrijwilligersorganisatie van (oud-)ondernemers die ondernemers helpen om hun geldzaken weer op orde te krijgen. Over Rood bestaat sinds 2012 en zit op vijftien plekken in Nederland, ook in Amsterdam voor ondernemers uit de gemeente Hollands Kroon.

logo De_Noord-Hollandse_OndernemersZaak

Klik op de afbeelding om naar het website www.denederlandsezaakvoorondernemers.nl te gaan.

Advies geldzaken en marketing

De Noord-Hollandse Ondernemers Zaak adviseert ondernemers in financieel zwaar weer op gebied van geld en marketing. Deze adviezen krijg je van studenten van Inholland in samenwerking met oud-ondernemers (OKB-coaches) van Ondernemersklankbord.

Financieel

De ondernemers die zij helpen zijn zzp’ers en kleine MKB-bedrijven die hulp kunnen gebruiken bij het op orde maken van de administratie. Ook kan De Noord-Hollandse Ondernemers Zaak helpen met het invullen van de omzetbelasting en het maken van een geldplan voor een BBZ-aanvraag of andere doeleinde.

Commercieel

De Noord-Hollandse Ondernemers Zaak adviseert ook op de commerciële kant van een bedrijf. Hierbij is te denken aan hulp bij het maken van een bedrijfsplan of het uitvoeren van een online marketing scan. U kunt ook praten over de gekozen doelgroep en de producten en of dit op elkaar aansluit.

Logo Startersloket

Klik op de afbeelding om naar de website van het Startersloket te gaan.

Hulp bij het starten van een eigen bedrijf

Woont u in de gemeente Hollands Kroon en denkt u na over het starten van een eigen bedrijf? Als gemeente helpen wij u graag op weg. Via ons Startersloket kunt u uzelf goed voorbereiden op de start van een eigen bedrijf. Ga voor meer informatie naar: Startersloket Hollands Kroon.

Staat uw hulpvraag er niet bij, op de website van de KVK vindt u meer hulp.