Kleur

In de campagne-uitingen van Hollands Kroon werken we primair met de frisse huisstijlkleuren donkergroen, blauw, oranje en ook wit. Deze kleuren worden secundair gecombineerd met, donkerrood en lichtgroen. De primaire kleuren zijn in de uitingen altijd beeldbepalend. De huisstijlkleuren kunnen ook toegepast worden voor de typografie. Lichtgroen is daarbij gezien de slechte leesbaarheid op wit, niet wenselijk. De voorkeur gaat hierbij uit naar zwart, donkergroen en donkerrood.

De enige kleurencombinatie die gemaakt mag worden is donkergroen met lichtgroen. Lichtgroen is in dit geval secundair aan donkergroen. Alle kleuren mogen gecombineerd worden met wit, echter zijn bordeauxrood en lichtgroen altijd secundair. De kleuren worden altijd in volvlak toegepast en nooit in een percentage of transparant. Op deze pagina worden de mogelijke kleurcombinaties verder uitgelegd.

Primaire kleuren

Secundaire kleuren

  • De primaire kleuren (donkergroen, blauw en oranje) mogen altijd gebruikt worden met wit.

lopende tekst

lopende tekst

lopende tekst

  • Bordeauxrood en lichtgroen mogen ook gebruikt worden met wit. Bordeauxrood en lichtgroen zijn in dit geval secundair aan wit.

lopende tekst

lopende tekst

  • De enige kleurencombinatie die gemaakt mag worden is donkergroen met lichtgroen. Lichtgroen is in dit geval secundair aan donkergroen.

Teksten op gekleurde achtergronden zijn niet altijd goed leesbaar, vooral als het kleine letters zijn. Daarom gebruiken we voor print en digitale communicatiemiddelen alleen witte tekst op gekleurde achtergronden en zwarte of gekleurde teksten op een witte achtergrond. In het overzicht hieronder staan de combinaties van kleuren voor koppen en de lopende tekst met de achtergrondkleur, zodat ze goed leesbaar zijn.