De Hollands Kroon stijlgids

Identiteit, toon en uitstraling

Hoe zorgen we ervoor dat we communiceren vanuit één herkende uitstraling? In deze gids vind je de afspraken die ervoor moeten zorgen dat de gemeente Hollands Kroon altijd eenduidig naar buiten treedt. Je kunt het zien als het unieke verhaal, ofwel de identiteit, van Hollands Kroon verwoord en verbeeld. Elke medewerker is ambassadeur van dit verhaal. Als voor iedereen duidelijk is hoe we ons presenteren, dragen we samen Hollands Kroon uit. Dit doen we tenslotte samen.

Identiteit

Een van de belangrijkste taken van een huisstijl is ervoor te zorgen dat alle uitingen van Hollands Kroon zodanig worden gepresenteerd, dat er voor de omgeving duidelijk sprake is van een samenhangend geheel. Daarmee creëren we herkenbaarheid en willen we vertrouwen in de gemeente Hollands Kroon opbouwen.

Visuele identiteit

De visuele identiteit komt voort uit het unieke verhaal van Hollands Kroon. Het omvat alle visuele elementen die de gemeente gebruikt om zich te positioneren. Zoals onder andere het logo, kleurgebruik, typografie en grafische stijlelementen van communicatiemiddelen.

logo hollands kroon

Logo

Beeld en woordmerk

Het logo bestaat uit een beeld- en een woordmerk.

Visueel

Alles over kleuren, lettertypes, beeld en stijlelementen.

Print en Digitaal

Voorbeelden voor print of digitaal.

Formats en sjablonen

Met onze tools & hulpmiddelen kun je makkelijk zelf aan de slag met communicatie.