Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten voor ondernemers.

Nieuws voor ondernemers

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten voor ondernemers.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws? Schrijf u dan in voor de ondernemers nieuwsbrief.

UITNODIGING: Cyberworkshop 30 september

Op maandag 30 september organiseert OVENZ samen met Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland (PVONH) een workshop Cyberveiligheid. Zij bespreken de risico’s voor ondernemers en samen gaan jullie aan de slag om uw bedrijf (cyber)veiliger te maken.

Hollands Kroon kiest voor een bredere aanpak van de iepziekte

Naast zieke iepen op de grond van de gemeente, gaan we nu ook zieke iepen in de tuinen en van de erven van onze inwoners weghalen. We kijken ook bij andere organisaties, zoals Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat.

Ondernemers van Hollands Kroon: PUURgroenten

Dit is de eerste editie van “Ondernemers van Hollands Kroon”. Elke maand beantwoordt een ondernemer uit onze gemeente zes standaard vragen om zichzelf en hun onderneming voor te stellen.

Expo Circulaire en Biobased maakindustrie Bouw

Op donderdag 4 juli willen we samen op een inspirerende manier de zomer inluiden. Wat hebben we veel bereikt de afgelopen periode! Diverse verschilmakers geven aan dat er behoefte is om vraag en aanbod van circulaire en biobased oplossingen voor de bouw en interieurbouw samen te brengen. Daarom nodigen we je van harte uit om op donderdag 4 juli te zien en te ervaren wat de regio al kan.

Succesvolle Open Middag Zoetwaterboeren in Hollands Kroon

Vorige week is wethouder Robert Leever op bezoek geweest bij de drukbezochte open middag van de Zoetwaterboeren. Zij houden zich bezig met het beheer en gebruik van zoet water op agrarische bedrijven in Hollands Kroon. Om uiteindelijk daarmee heel veel meer agrariërs te inspireren. In de video hoor je meer over dit project.  

Duurzaam op weg: Subsidie voor een elektrische bestelauto

Met de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) kun je tot 5.000 euro subsidie krijgen voor de aankoop of lease van een nieuwe elektrische bestelauto. Deze regeling loopt tot eind 2024 en kan gecombineerd worden met andere subsidies.

Nieuwe regels voor ondernemers vanaf juli 2024

Vanaf 1 juli 2024 komen er verschillende nieuwe regels waar ondernemers mee te maken krijgen. Deze veranderingen zijn belangrijk voor kleine en middelgrote bedrijven.

Subsidie MIT RenD – Samenwerkingsprojecten

Let op, mkb-ondernemers: op dinsdag 11 juni 2024 om 9.00 uur gaat de subsidieregeling MIT R&D Samenwerkingen weer open. U kunt uw aanvraag indienen tot dinsdag 17 september 2024 om 17.00 uur.

De Hollands Kroonse Uitdaging: Verbindt en Versterkt!

De Hollands Kroonse Uitdaging verbindt verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties met het lokale bedrijfsleven, bij voorkeur met gesloten beurs. Het doel? Een welvarender Hollands Kroon creëren!

Sluit je aan bij HogeNood en help anderen onderweg!

Heeft u een toilet op uw bedrijfslocatie? Maak een positief verschil door deel te nemen aan HogeNood! Met behulp van deze app kunnen inwoners en bezoekers onderweg direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet vinden.

Wethouder Lilian Peters legt haar taken neer

Bij de start van de raadsvergadering van 23 mei 2024 heeft Lilian Peters aangegeven haar werkzaamheden als wethouder per direct neer te leggen. Dat deed zij naar aanleiding van het beeld dat is ontstaan na berichten in de media.

Uitnodiging deelname circulaire en biobased expo Maakindustrie Bouw

Op 4 juli organiseert Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) in samenwerking met Circulair Westfriesland een inspirerend zomerevent om vraag en aanbod van circulaire en biobased oplossingen voor de bouw (gebouwen en grond-, weg- en waterbouw) en interieurbouw samen te brengen.

Nieuwe website Toerisme in de Kop van Noord-Holland live gegaan op 1 mei

De samenwerkende Kopgemeenten, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel hebben op 1 mei de gezamenlijke website www.visitkopvanholland.nl gelanceerd voor iedereen die op zoek is naar recreatie- en vakantiemogelijkheden.

Start proef ruimere vaartijden Pont Westeinde

De Provincie Noord-Holland start vanaf 2 mei een proef met langere vaartijden voor de pont Westeinde. Tijdens de proef blijft de pont tot 23.00 uur varen. Als de proef goed gaat, worden de nieuwe tijden in 2025 definitief ingevoerd.

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Hollands Kroon 

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van Stichting MIND Us, bezoekt op dinsdag 28 mei de gemeente Hollands Kroon. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Vrijdag 26 april regende het lintjes in de gemeente Hollands Kroon

Aan burgemeester Rian van Dam was het ook dit jaar weer de eer om de koninklijke onderscheidingen uit te reiken aan inwoners waar we trots op zijn.

Lilian Peters ondertekent de intentieverklaring Project OER A7/A8 

Op 11 april 2024 ondertekende wethouder Lilian Peters namens de gemeente Hollands Kroon de ‘intentieverklaring project OER A7/A8’, in het stadshuis van de gemeente Zaanstad. Dit betreft een verkenning van de mogelijkheden voor het realiseren van energieopwekking.

LEADER trapt samen met de vier Kopgemeenten de subsidieopenstelling voor de regio af

Sinds april 2024 kunnen ondernemers, bewonersgroepen en maatschappelijke organisaties in de Kop van Noord-Holland (opnieuw) gebruik maken van de aangevraagde subsidies via het Europese programma LEADER Kop van Noord-Holland.

Wijzigingen in de Verordening Fysieke Leefomgeving (VFL)

Vanaf 26 maart zijn er een aantal nieuwe regels in werking getreden binnen de Verordening Fysieke Leefomgeving.

Subsidie voor biobased ontwikkelingen

Sinds 19 maart is er een mooie subsidie beschikbaar voor biobased ontwikkelingen van teelt tot bouw(werk).

Een reisgids voor Wieringen!

In de nieuwe reisgids van Wieringen vertellen betrokken bewoners over hun werk en leven op Wieringen. Ze tonen daarmee de sfeer en gebruiken die karakteristiek zijn voor Wieringen.

Rondkomen in Hollands Kroon: bijzondere bijstand voor zelfstandigen

Loopt uw bedrijf niet goed? En heeft u tijdelijk extra geld nodig om uw bedrijf te redden of uw gezin te onderhouden? Dan kunt u bijstand voor zelfstandigen (Bbz-uitkering) aanvragen.

Vanaf 5 april vijf maanden ernstige verkeershinder op de A7 tussen Hoorn en Amsterdam

Vanaf 5 april tot 1 september gaat Rijkswaterstaat de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend versterken. Dit betekent dat weggebruikers in deze periode rekening moeten houden met vertragingen.

Subsidieregeling ZuiderZeeWerken: Stimulans voor lokale ideeën in Hollands Kroon

Vanaf 7 maart kun je financiële steun krijgen voor projecten of ideeën die passen bij het meerjarige thema ‘ZuiderZeeWerken – Al 100 jaar, nóg 100 jaar’. Organisaties, stichtingen en verenigingen kunnen vanaf vandaag een aanvraag doen via onze website.

Wij steunen initiatief voor meer kruidenrijk grasland

Gemeente Hollands Kroon helpt met een financiële bijdrage haar boeren te verduurzamen. In combinatie met een eigen bijdrage kan hierdoor 100 hectare (ha) regulier grasland via de actie ‘1001ha’ omgezet worden naar kruidenrijk grasland voor veeteelt.

Onderzoeksresultaten vestiging datacenters gepresenteerd aan gemeenteraad

Advies- en onderzoeksbureau Berenschot heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar de besluitvorming over het vestigen van datacenters op Agriport A7 vanaf 2009. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeenteraad en het college van Hollands Kroon. Het onderzoeksrapport genaamd ‘Tijden veranderen’, is op 11 maart gepresenteerd aan de gemeenteraad. Het rapport en de aanbiedingsbrief van de begeleidingscommissie kunt u downloaden op deze pagina.

Start werkzaamheden Zandweg in Zijdewind en Waarland een stap dichterbij

De Zandweg in Zijdewind en Waarland wordt opnieuw ingericht. Dit om de verkeersveiligheid te verbeteren. De start van de werkzaamheden is gepland begin mei 2024. Nog voordat de werkzaamheden van start gaan, wordt door de aannemer een informatieavond georganiseerd.

Rondkomen in Hollands Kroon: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Iedereen die in onze gemeente woont, betaalt belasting. U maakt namelijk gebruik van gemeentelijke voorzieningen die geld kosten. Afhankelijk van uw situatie kunt u kwijtschelding aanvragen.

MKB-ondernemingen kunnen per 1 maart opnieuw SLIM-subsidie aanvragen

Op 1 maart 2024 start het nieuwe aanvraagtijdvak SLIM voor individuele mkb-ondernemingen. Het aanvraagtijdvak is geopend van vrijdag 1 maart 2024 9.00 uur tot en met donderdag 28 maart 2024 17.00 uur.

Bouw nieuwe brandweerkazerne Middenmeer gestart 

Op maandag 26 februari is de eerste paal geslagen voor de nieuwe brandweerkazerne in Middenmeer. De nieuwe brandweerkazerne aan de Hoornseweg vervangt de kazerne aan de Ir. Wortmanstraat.

Deeleconomie is booming: deel ook uw verhaal

Er is een groeiende interesse onder consumenten om producten te leasen of te delen in plaats van te kopen en in eigendom te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het uitlenen van…

Brancheorganisaties lanceren eerlijker huurcontract voor winkel- en horecapanden

Huurcontracten in de retail en horeca moeten eerlijker en evenwichtiger. De afgelopen jaren groeide het ongenoegen bij ondernemers over het veel gebruikte model Huurovereenkomst Winkelruimte dat door verhuurders verenigd in ROZ is opgesteld. Dat model leidt tot onevenredigheid in belangen en verantwoordelijkheden tussen huurders en verhuurders.

32,5 miljoen uit regiodeal voor Noord Holland Noord

Een mooie opsteker voor onze regio! 22 Regio’s ontvangen in totaal 384,6 miljoen euro extra van het Rijk waarvan 32,5 miljoen euro voor Noord Holland Noord. Ze kunnen dat geld…

Uitnodiging Toerisme B(l)oeit! 

Kick-off toeristisch seizoen met Tulpen Boven Amsterdam Bron: Tulpen boven Amsterdam Kijken jullie ook al uit naar een kleurrijk voorjaar? Ook in 2024 luiden straks de bloeiende bollenvelden weer het…

De woonvisie: toekomst van Hollands Kroon

Bijna is het zover. Volgende week maakt de gemeente Hollands Kroon de concept Woonvisie openbaar. Hierin staat wat er de aankomende jaren nodig is én gedaan moet worden om te zorgen voor passende woningen voor iedereen.

Hollands Kroon tekent Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen 

Vrijdag 19 januari heeft wethouder Lilian Peters namens de gemeente Hollands Kroon de Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen getekend. Dit is een initiatief van Circulair West-Friesland en van de provincie Noord-Holland. Samen met 36 andere ketenpartners zet Hollands Kroon zich in voor circulair slopen.

Alle bedrijfspanden in 2050 energie neutraal / co2 vrij

Het klinkt allemaal nog erg ver weg, maar liever te vroeg dan te laat! De gemiddelde afschrijftijd voor een bedrijfspand kan oplopen van 30 tot wel 50 jaar. Dan is…

Energielabel bij recreatiewoningen

Verkoopt of verhuurt u een recreatiewoning? Dan bent u verplicht een geldig energielabel aan de nieuwe eigenaar of huurder aan te bieden en om deze te vermelden in uw eventuele advertenties.

Voor ondernemers in jouw regio | KVK Bedrijventeller

Ben jij benieuwd naar het aantal concurrenten in jouw regio. Voor bijvoorbeeld je ondernemersplan, concurrentieanalyse of marketingplan? De KVK Bedrijventeller is er voor iedereen.

LEADER subsidie weer van start

De Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) is goedgekeurd. Dit betekent groen licht voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de kop om te starten met innovatieve plannen voor plattelandsprojecten.

Kansen voor het sportpark en woningbouw in Anna Paulowna verder bekeken

Deze week hebben de gemeente Hollands Kroon, de sportverenigingen op sportpark Kleine Sluis, de ijsbaanvereniging en de grondeigenaren van de zuidwestzijde van de Randweg in Anna Paulowna hun handtekening gezet onder een zogenoemde intentieovereenkomst. Hiermee zeggen zij samen de mogelijkheden te gaan bekijken voor de bouw van een vervangende sporthal, het eventueel verplaatsen van het huidige sportcomplex en de ijsbaan, en de bouw van woningen.

Netcongestie in Hollands Kroon

Op 18 oktober heeft naast Liander (regionale netbeheerder) nu ook TenneT (landelijk netbeheerder) netcongestie afgekondigd. Hierdoor zit het elektriciteitsnetwerk nog verder op slot. Aanvragen voor nieuwe elektriciteitsaansluitingen of het vergroten…

De begroting 2024 is vastgesteld

Wethouder Maarten Versluis: “Gisteravond (donderdag 2 november) mocht ik felicitaties in ontvangst nemen als wethouder Financiën nadat de begroting voor 2024 door de gemeenteraad werd aangenomen. De verschillende fracties hebben duidelijk aangegeven waarover zorgen bestaan en waar ze meer focus verwachten. We mogen en gaan aan de slag!”

Noordkop werkt samen aan toekomst landelijk gebied

Gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel werken samen aan de toekomst van ons landelijk gebied. Het regioplan helpt de provincie Noord-Holland bij het opstellen van het provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Daarin komt te staan hoe we kansen in ons gebied kunnen benutten, het nog mooier kunnen maken en iedereen ervan kan blijven genieten.

Blauwtong in Hollands Kroon

Ondertussen zijn er al meerdere meldingen over Blauwtong in Hollands Kroon voorbij gekomen. Daarom is het nodig om alert te zijn. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren met (een paar)…

Nieuwe subsidies voor visserij en aquacultuur

Wilt u uw bedrijf verder ontwikkelen en heeft u een innovatief idee? In het eerste kwartaal van 2024 komen er 2 subsidies voor projecten in de visserij en aquacultuursector. Visserij…

Herinrichting Terpstraat Wieringerwerf

Herinrichting Terpstraat Wieringerwerf