Nieuws voor ondernemers

Hier vindt u een overzicht van de nieuwsberichten voor ondernemers.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste ondernemersnieuws? Schrijf u dan in voor de ondernemers nieuwsbrief.

Bouw nieuwe brandweerkazerne Middenmeer gestart 

Op maandag 26 februari is de eerste paal geslagen voor de nieuwe brandweerkazerne in Middenmeer. De nieuwe brandweerkazerne aan de Hoornseweg vervangt de kazerne aan de Ir. Wortmanstraat.

Uw bedrijf op de Beursvloer Hollands Kroon 2024?

De Hollands Kroonse Uitdaging houdt op woensdag 20 maart een maatschappelijke beursvloer onder de naam Beursvloer Hollands Kroon. Ook dit jaar is de locatie RSG Wiringherlant in Wieringerwerf. Met inloop…

Deeleconomie is booming: deel ook uw verhaal

Er is een groeiende interesse onder consumenten om producten te leasen of te delen in plaats van te kopen en in eigendom te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het uitlenen van…

Brancheorganisaties lanceren eerlijker huurcontract voor winkel- en horecapanden

Huurcontracten in de retail en horeca moeten eerlijker en evenwichtiger. De afgelopen jaren groeide het ongenoegen bij ondernemers over het veel gebruikte model Huurovereenkomst Winkelruimte dat door verhuurders verenigd in ROZ is opgesteld. Dat model leidt tot onevenredigheid in belangen en verantwoordelijkheden tussen huurders en verhuurders.

32,5 miljoen uit regiodeal voor Noord Holland Noord

Een mooie opsteker voor onze regio! 22 Regio’s ontvangen in totaal 384,6 miljoen euro extra van het Rijk waarvan 32,5 miljoen euro voor Noord Holland Noord. Ze kunnen dat geld…

Uitnodiging Toerisme B(l)oeit! 

Kick-off toeristisch seizoen met Tulpen Boven Amsterdam Bron: Tulpen boven Amsterdam Kijken jullie ook al uit naar een kleurrijk voorjaar? Ook in 2024 luiden straks de bloeiende bollenvelden weer het…

Vragen over de Omgevingswet? Gemeente Hollands Kroon organiseert informatiemarkt voor inwoners en ondernemers in de bouw

Heeft u plannen om te bouwen of te verbouwen? Bent u een aannemer of heeft u een bouwbedrijf en heeft u vragen over de Omgevingswet? Kom dan langs op de…

Protest garnalenvissers in Den Oever goed verlopen

Gisteren en vandaag hebben garnalenvissers in Den Oever actie gevoerd. Zij werden ondersteund door boeren met trekkers. De protesten zijn goed en vredig verlopen. In de Haven van Den Oever is…

Jongeren verkennen carrièremogelijkheden in Noord-Hollandse kop

Het beroepenevent www.OpKop.nl wordt georganiseerd op initiatief van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon samen met de scholen voor zo’n 1600 praktijk/vmbo/havo/vwo leerlingen uit het derde leerjaar.

Werkgeversevent: Ben jij klaar voor de toekomst?

Op maandagmiddag 4 maart 2024 organiseert het WerkgeversServicepunt NHN het Werkgeversevent met het thema: Ben jij klaar voor de toekomst? Zodra het definitieve programma bekend is, sturen wij je de…

De woonvisie: toekomst van Hollands Kroon

Bijna is het zover. Volgende week maakt de gemeente Hollands Kroon de concept Woonvisie openbaar. Hierin staat wat er de aankomende jaren nodig is én gedaan moet worden om te zorgen voor passende woningen voor iedereen.

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2024: Meld je aan!

Ook in 2024 zullen de politie, brandweer en gemeentewerf hun deuren openen voor de ‘Kom Binnen Bij Bedrijven Dag’ op zaterdag 23 maart 2024 van 10.00 tot 15.00 uur.

Hollands Kroon tekent Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen 

Vrijdag 19 januari heeft wethouder Lilian Peters namens de gemeente Hollands Kroon de Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen getekend. Dit is een initiatief van Circulair West-Friesland en van de provincie Noord-Holland. Samen met 36 andere ketenpartners zet Hollands Kroon zich in voor circulair slopen.

Ruim 50 organisaties promoten beroep tijdens tweedaagse OpKop Beroepenevent

Op woensdag 7 en donderdag 8 februari 2024 vindt in de Stadshal van theater de Kampanje een uniek Beroepenevent plaats. Jongeren verkennen deze dagen de carrièremogelijkheden in de Noord-Hollandse kop.

Alle bedrijfspanden in 2050 energie neutraal / co2 vrij

Het klinkt allemaal nog erg ver weg, maar liever te vroeg dan te laat! De gemiddelde afschrijftijd voor een bedrijfspand kan oplopen van 30 tot wel 50 jaar. Dan is…

Energielabel bij recreatiewoningen

Verkoopt of verhuurt u een recreatiewoning? Dan bent u verplicht een geldig energielabel aan de nieuwe eigenaar of huurder aan te bieden en om deze te vermelden in uw eventuele advertenties.

Uitnodiging LEADER informatiebijeenkomsten Kop van Noord-Holland

De Kop van Noord-Holland en West-Friesland hebben groen licht gekregen op hun Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) en kunnen door met het Europees subsidieprogramma LEADER 2023-2027.

Voor ondernemers in jouw regio | KVK Bedrijventeller

Ben jij benieuwd naar het aantal concurrenten in jouw regio. Voor bijvoorbeeld je ondernemersplan, concurrentieanalyse of marketingplan? De KVK Bedrijventeller is er voor iedereen.

Den Oeverseweg, tussen de Wierweg en de Schelpenbolweg afgesloten van 15 januari tot 15 maart 2024

Van 15 januari tot 15 maart 2024 is de Den Oeverseweg, tussen de Wierweg en de Schelpenbolweg, afgesloten voor al het doorgaande verkeer.

LEADER subsidie weer van start!

De Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) is goedgekeurd. Dit betekent groen licht voor bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de kop om te starten met innovatieve plannen voor plattelandsprojecten.

Vuurwerk: veiligheid en overlast

De feestdagen en het nieuwe jaar staan voor de deur. Veel inwoners van Hollands Kroon vieren oud & nieuw graag met vuurwerk. Uiteraard willen we een feestelijke en veilige jaarwisseling. Daarom wordt er extra handhaving ingezet.

Pontveer Westeinde van 2 tot en met 5 januari 2024 uit de vaart

Pontveer Westeinde, tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp, is van dinsdag 2 januari t/m vrijdag 5 januari 2024 uit de vaart in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Bijna 500 bomen geplant in 2023

Onze aannemer Stoop Groenvoorzieningen is druk bezig met het planten van 356 bomen in de openbare ruimte van onze gemeente. In het overzicht hieronder kunt u zien hoeveel bomen dit jaar zijn of worden geplant. Als alle bomen geplant zijn, is Hollands Kroon bijna 500 bomen rijker.

Het Verhaal van Hollands Kroon onthuld 

Met trots heeft wethouder Robert Leever ‘Het Verhaal van Hollands Kroon’ officieel bekend gemaakt. In De Cultuurschuur in Wieringerwerf werd het eerste exemplaar van de Canon uitgereikt aan de historische…

Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezingen gemeentelijk stembureau Hollands Kroon 2023

Ruim 30.000 inwoners van Hollands Kroon stemden woensdag 22 november voor de Tweede Kamer. Hieronder staat de voorlopige uitslag op partij- en kandidaatniveau. De definitieve uitslag wordt tijdens een openbare zitting door het centraal stembureau in Den Haag op vrijdag 1 december 2023 om 10.00 uur vastgesteld.

Vervangen brug Molenvaart en wegafsluiting

Van 8 januari t/m 12 april 2024 wordt de zuidelijke Molenvaart afgesloten voor al het doorgaande verkeer. De weg is tijdens deze periode dicht vanaf de Middenweg tot het Jaagpad. Voetgangers en fietsers kunnen er nog wel door.

29 november: kick-off bijeenkomst ‘Het begon in Hollands Kroon – 100 jaar ZuiderZeeWerken’

Waar begonnen de ZuiderZeeWerken? Als je deze vraag  in Nederland stelt zullen weinig mensen de ‘Amsteldiepdijk’ in Hollands Kroon noemen. Deze ‘kleine’ of ‘korte Afsluitdijk’, die vanaf 1924 werd aangelegd, vormt de start van de ZuiderZeeWerken. De Amsteldiepdijk is het grootste waterbouwkundige project van Nederland.

Ontzettend natte herfstperiode met (water)overlast

De afgelopen weken is het erg nat. Er valt meer neerslag dan normaal, waardoor het grondwater hoger staat. Hierdoor krijgen wij meer meldingen over wateroverlast.

Gemeente Hollands Kroon en Schagen werken samen voor veiliger verkeer aan de Zandweg in Zijdewind

Gemeente Schagen en gemeente Hollands Kroon hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit om de verkeersveiligheid aan de Zandweg in Zijdewind te verbeteren. Deze weg loopt dwars door beide gemeenten heen. Het is belangrijk voor de inwoners en de gebruikers van de weg om dit aan te pakken. De werkzaamheden staan gepland voor halverwege 2024. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het Verkeersveiligheidsplan dat is vastgesteld in 2022.

Hulp bij verduurzamen maatschappelijke gebouwen

Bij veel dorpshuizen, sportaccommodaties, musea en andere maatschappelijke gebouwen zijn kansen om het energiegebruik te verminderen. Dat is goed voor het klimaat en drukt de energierekening. Er zijn diverse subsidies beschikbaar om te verduurzamen. Maar er blijkt in veel gevallen een groot investeringsbedrag nodig. Met de Verordening duurzaam maatschappelijk vastgoed, helpen we instellingen om te verduurzamen.

Kansen voor het sportpark en woningbouw in Anna Paulowna verder bekeken

Deze week hebben de gemeente Hollands Kroon, de sportverenigingen op sportpark Kleine Sluis, de ijsbaanvereniging en de grondeigenaren van de zuidwestzijde van de Randweg in Anna Paulowna hun handtekening gezet onder een zogenoemde intentieovereenkomst. Hiermee zeggen zij samen de mogelijkheden te gaan bekijken voor de bouw van een vervangende sporthal, het eventueel verplaatsen van het huidige sportcomplex en de ijsbaan, en de bouw van woningen.

Netcongestie in Hollands Kroon

Op 18 oktober heeft naast Liander (regionale netbeheerder) nu ook TenneT (landelijk netbeheerder) netcongestie afgekondigd. Hierdoor zit het elektriciteitsnetwerk nog verder op slot. Aanvragen voor nieuwe elektriciteitsaansluitingen of het vergroten…

Gemeente Hollands Kroon op paleis Noordeinde 

Op 7 november was de eerste koplopersbijeenkomst van stichting Mind Us op paleis Noordeinde. Mind Us zet zich in voor mentale gezondheid van jongeren. Koningin Maxima is Ere Voorzitter van…

Gemeente Hollands Kroon tekent Direct Duidelijk Deal

Afgelopen vrijdag 3 november ondertekende loco-burgemeester Robert Leever de Direct Duidelijk Deal namens de gemeente Hollands Kroon. Met de Direct Duidelijk Deal laten we zien hoe belangrijk we het vinden om duidelijke taal te gebruiken. Vooral in onze communicatie naar onze inwoners en andere doelgroepen.

De begroting 2024 is vastgesteld

Wethouder Maarten Versluis: “Gisteravond (donderdag 2 november) mocht ik felicitaties in ontvangst nemen als wethouder Financiën nadat de begroting voor 2024 door de gemeenteraad werd aangenomen. De verschillende fracties hebben duidelijk aangegeven waarover zorgen bestaan en waar ze meer focus verwachten. We mogen en gaan aan de slag!”

Geen brug maar mogelijk ruimere vaartijden Pont Westeinde

De provincie gaat samen met belanghebbenden onderzoek doen naar ruimere vaartijden van de Pont Westeinde in de avond. De pont vaart over het Noordhollandsch kanaal tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp…

Meer Bomen Nu zoekt vrijwilligers voor oogst- en plantactie in Hollands Kroon en Schagen

Vanaf 4 november start ‘Meer Bomen Nu’ in Hollands Kroon en Schagen met het oogsten van zaailingen van bomen en struiken. Vrijwilligers gaan op verschillende plekken zaailingen uitgraven die op…

Rij niet te wild!

De winter komt er weer aan. Dit is de tijd waarin de meeste reeën worden aangereden op de Noorderdijkweg en Sluitgatweg. Het wordt eerder donker en er is minder voedsel…

Noordkop werkt samen aan toekomst landelijk gebied

Gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel werken samen aan de toekomst van ons landelijk gebied. Het regioplan helpt de provincie Noord-Holland bij het opstellen van het provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Daarin komt te staan hoe we kansen in ons gebied kunnen benutten, het nog mooier kunnen maken en iedereen ervan kan blijven genieten.

Blauwtong in Hollands Kroon

Ondertussen zijn er al meerdere meldingen over Blauwtong in Hollands Kroon voorbij gekomen. Daarom is het nodig om alert te zijn. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren met (een paar)…

Nieuwe subsidies voor visserij en aquacultuur

Wilt u uw bedrijf verder ontwikkelen en heeft u een innovatief idee? In het eerste kwartaal van 2024 komen er 2 subsidies voor projecten in de visserij en aquacultuursector. Visserij…

Ondernemingsverkiezing Noord Holland

Op 29 mei 2024 wordt de prijs uitgereikt voor ‘Beste Onderneming van Noord Holland’. Maar eerst zullen daar verschillende ondernemingen voor genomineerd worden! Ben jij, of ken jij een onderneming…

Gemeente Hollands Kroon is op zoek naar tellers voor de Tweede Kamerverkiezing

De gemeente Hollands Kroon is op zoek naar mensen die mee willen helpen bij het tellen van de stemmen op woensdag 22 en donderdag 23 november.

Aanpassing bushaltes voor makkelijker in- en uitstappen

Veel bussen in het openbaar vervoer zijn al goed toegankelijk voor mindervaliden, ouderen en slechtzienden. Om het in- en uitstappen voor deze reizigers ook in Hollands Kroon makkelijker te maken,…

Meld uw bedrijf aan voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2024!

Heeft u een eigen bedrijf of organisatie of werkt u voor een van de mooie bedrijven in Noord-Holland Noord? Open dan uw deuren in 2024, nét als veel andere regionale bedrijven tijdens De Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2024!

Promoot uw beroep aan ruim 1.700 leerlingen op het Beroepenevent Op Kop!

Jongeren moeten al op jonge leeftijd keuzes maken voor opleiding en werk. Het Beroepenevent op 7 en 8 februari 2024 is er om leerlingen kennis te laten maken met het werkveld van deze regio en de gelegenheid uw beroep te promoten!

Hulp bij energiebesparing voor ondernemers

Bedrijven in Nederland moeten voldoen aan de energiebesparingswetgeving. Hollands Kroon biedt gratis energiescans aan om ondernemers te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen.

Hulp bij verduurzamen maatschappelijke gebouwen

De verwarming staat uit vanwege de zomer. En daarmee ziet de energierekening er prettig uit. Maar dat is binnenkort weer anders. Wees voorbereid op de koude wintermaanden. Eigenaren van dorpshuizen,…

Herinrichting Terpstraat Wieringerwerf

De herinrichting van de Terpstraat in Wieringerwerf gaat beginnen. Na de zomervakantie start aannemer Sturm BV uit Zaandam met de voorbereidingen van het werk. Planning en uitvoering Het werk wordt…

Ontdek de geschiedenis tijdens Open Monumentendag!

Op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2023 zijn de jaarlijkse Open Monumentendagen. Met meer dan 50 deelnemende locaties, is dit dé kans om de rijke geschiedenis van onze…