Inclusief Hollands Kroon

Hollands Kroon, een gemeente voor iedereen

In gemeente Hollands Kroon willen wij een inclusieve samenleving. Dit is een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of hoe je je ook voelt. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in onze gemeente, mee kan doen en zich kan ontwikkelen. Wij werken elke dag hard om dit te bereiken.

Wat doen we al?

In de gemeente Hollands Kroon zet zich in om zo inclusief en toegankelijk mogelijk te zijn. Hier worden al verschillende dingen voor gedaan. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Regenboogbijeenkomsten
  Elke laatste zondag van de maand vindt er een Regenboogbijeenkomst plaats in Hollands Kroon. Dit is een initiatief van het Regenboognetwerk Hollands Kroon, Wonen Plus Welzijn en de gemeente. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die zich identificeert als LHBTIQ+’er of deze groep een warm hart toedraagt. Tijdens deze bijeenkomsten staat ontmoeten, plezier maken en informatie uitwisselen centraal. Meer informatie of eens meedoen? Kijk op: rnhk.nl
 • Digitaal toegankelijk
  De website van de gemeente Hollands Kroon is digitaal toegankelijk. Dit betekent dat de website voor iedereen goed leesbaar is en de informatie voor iedereen te begrijpen is.
 • Toegankelijk gemeentehuis
  Onze locatie aan de Burgemeester Mijnlieffstraat in Anna Paulowna is pas verbouwd. Zo is de rolstoellift vervangen door een rolstoelhelling en is informatie ook beschikbaar op ooghoogte voor mensen in een rolstoel.

 • 30 juni (Den Oever – Vikingschip)
 • 28 juli (Anna Paulowna – Kruiswijk)
 • 25 augustus (Niedorp – de Kolk)
 • 29 september (Wieringerwerf – Cultuurschuur))
 • 27 oktober (Den Oever – Vikingschip)
 • 24 november (Anna Paulowna – Kruiswijk)
 • 29 december (Niedorp – de Kolk)

Waar willen we naartoe?

Om voor iedereen de gemeente zoveel mogelijk inclusief en toegankelijk te maken, stellen wij onder andere een Lokale Inclusie Agenda (LIA) op. In deze agenda beschrijven wij hoe we als gemeente in samenwerking met maatschappelijke partners, ondernemers en inwoners gaan werken aan deze inclusieve samenleving. Dit kunnen zo klein en zo groot mogelijke initiatieven of projecten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de fysieke toegankelijkheid van de openbare gebouwen verbeteren of de gemeentelijke communicatie nog begrijpelijker maken.

Denkmee!

Hier kunnen wij uw hulp bij gebruiken! Heeft u ideeën, wensen of voorbeelden hoe wij toegankelijker en inclusiever kunnen worden? Denk dan met ons mee via ons participatieplatform Denkmee: denkmee.hollandskroon.nl.

Hier kunt u een vragenlijst invullen over inclusiviteit en wat u belangrijk vindt.

Vindt u het lastig om de vragenlijst online in te vullen of lukt dit niet helemaal? Hier kunt u hulp bij krijgen.

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO): voor hulp bij het invullen van de vragenlijst kunt u naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek gaan. Zij helpen u daar graag verder. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek, iedereen is welkom. Kijk voor een overzicht van de IDO’s en openingstijden in de bibliotheken van Hollands Kroon.

Hollands Kroon mobiel: Dit is het mobiele loket van de gemeente Hollands Kroon. De medewerkers helpen u graag aan de balie van onze servicewagen.