Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvragen bouwdossier/dossier

De bouwdossiers en andere dossiers zijn ondergebracht in het archief van de gemeente. Voor het opvragen van een bouwtekening of een ander dossier (bijvoorbeeld milieudossier of bodemdossier), is het van belang duidelijk aan te geven welke stukken u wilt opvragen.

Aanpak

Voor het opvragen van een bouwdossier/ander dossier hebben we de volgende gegevens nodig:

  • Via de oranje button kunt u het formulier invullen.
  • U vult het formulier waarbij u aangeeft om wat voor dossier het gaat: bouwtekening, constructietekening of ander dossier (omschrijving)
  • Adresgegevens (straat, huisnummer, woonplaats, welke woonwijk en eventueel kadastraal nummer) vult u in.

Voorwaarden

  • De gegevens worden verstrekt indien aanwezig in het digitaal archief van de gemeente Hollands Kroon en/of in het Regionaal Historisch Centrum in Alkmaar.
  • Er kunnen geen rechten aan de tekeningen worden ontleend.
  • Hou rekening met een langere levertijd van oudere dossiers uit het Regionaal Archief in Alkmaar.
  • Het is niet mogelijk om dossiers op locatie in Alkmaar in te zien.

Kosten

Het opvragen van een bouwdossier en/of ander dossier kost € 14,50 per dossier. Dit is vastgesteld in de Legesverordening 2019. U ontvangt achteraf een nota van ons voor het aantal ontvangen (bouw)dossiers.

Ook heeft u de mogelijkheid het (bouw)dossier van vòòr 1990 in te zien bij het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar. U betaalt dan alleen de kosten voor de kopieën. Kijk voor meer informatie op de website van Regionaal Historisch Centrum Alkmaar.

Levertijd

We streven ernaar om uw verzoek binnen drie weken af te handelen. Dit is ook afhankelijk of er een (bouw-)dossier uit het Regionaal Historisch Centrum Alkmaar moet worden opgevraagd.

Bijzonderheden

Het is mogelijk dat er van woningen, gebouwen en/of gronden van vòòr 1990 geen (bouw)dossiers aanwezig zijn in het archief. Dit kan komen door het ontbreken van de juiste huisnummers.