Informatiepunt bibliotheek (IDO) helpt bij digitale vragen

Steeds meer dingen van de overheid moet u zelf via internet regelen. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig en hebben hier vragen over. Met deze vragen kunt u naar een informatiepunt in de bibliotheek komen. Deze punten worden ook wel IDO’s genoemd. Wat de afkorting is voor Informatiepunt Digitale Overheid.

Voorbeelden van vragen waarbij het IDO kan helpen zijn:

Informatiepunt bibliotheek

Bij het informatiepunt in de bibliotheek helpen ze u graag verder. Deze hulp is gratis en voor iedereen. Ook als u geen lid bent. U hoeft geen afspraak te maken en bent welkom tijdens de openingstijden van het IDO. Ze kunnen u ook helpen om een afspraak voor u te maken met een organisatie die u verder helpt.

Informatiepunt Wieringerwerf Bibliotheek in de Cultuurschuur Loggersplein 1, Wieringerwerf Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
Informatiepunt Anna Paulowna Bibliotheek De Verwachting 13, Anna Paulowna Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur
Informatiepunt Nieuwe Niedorp Bibliotheek Trambaan 61, Nieuwe Niedorp. Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
Informatiepunt Hippolytushoef Bibliotheek Parkzicht 7, Hippolytushoef Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur

U kunt zelf ook een toeslag aanvragen. Steffie kan hierbij helpen. Steffie legt uit hoe u dit kunt doen, maar helpt u ook met een rekensom. Op deze manier kunt u voorkomen dat uw inkomen verkeerd staat en u moet terug betalen aan het einde van het jaar. Bekijk de uitleg van Steffie op de website: www.uitlegtoeslagen.nl

Steeds vaker regelt u uw zaken met bedrijven en overheid online. Dat gaat meestal sneller dan per post. In dit filmpje legt Steffie u uit hoe u handig documenten kunt versturen per Internet. Klik op de afbeelding hieronder voor een filmpje met een eenvoudige uitleg voor het uploaden van documenten.
Steeds vaker regelt u uw jouw zaken met bedrijven en overheid online. Dat gaat meestal sneller dan per post. In dit filmpje legt Steffie u uit hoe u handig documenten kunt versturen per Internet.