Inkomsten doorgeven

Als u inkomsten heeft naast uw bijstandsuitkering, moet u deze doorgeven. U moet ook uw overzicht van uw loon en uitkering via het formulier ‘inkomsten doorgeven’ uploaden. Let erop dat u uw inkomsten op zijn laatst de 15e van de volgende maand doorgeeft. Bijvoorbeeld het inkomstenformulier voor juni moet u op zijn laatst 15 juli online doorgeven.

Als u het formulier heeft ingevuld en verstuurd, krijgt u een bevestigingsmail. Ontvangt u die mail niet, kan dan eerst in uw spam. Niets ontvangen? Dan is het misschien niet goed gegaan. Neem dan contact met ons op.

Hoe eerder u uw inkomsten doorgeeft, hoe eerder wij uw bijstandsuitkering aan u kunnen betalen. Wij betalen de bijstandsuitkering altijd achteraf uit, wat betekent dat u bijvoorbeeld de bijstandsuitkering voor januari in de maand februari ontvangt

U kunt uw gegevens opvragen of inzien vanaf 2023. Aanvragen indienen is ook mogelijk.

Wat kunt u opvragen?

  • Jaaropgaven
    (let op: de jaaropgave van het voorgaande jaar staat eind januari voor u klaar)
  • Uitkeringsspecificaties

Wat kunt u inzien?

  • De laatst gedane stortingen
  • Het opgebouwde vakantiegeld
  • Eventueel opgebouwde schuld

Let op!

U kunt de jaaropgave 2023 niet downloaden of opslaan. Deze is persoonlijk met de post naar u verstuurd. Heeft u hem niet ontvangen en wilt u de jaaropgave 2023 alsnog ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Als u ‘Inkomsten doorgeeft’ moet u bijlagen uploaden. In deze video kunt u zien hoe dit moet: (klik op de afbeelding)