Gedenken

Voor het plaatsen van een gedenkteken moet een aanvraag gedaan worden. Dit wordt meestal gedaan door de maker van het gedenkteken. Voor de aanvraag van een gedenkteken bedragen de kosten € 95,00.

De kosten voor de aanleg van een grafkelder worden door de begraafplaatsbeheerder in rekening gebracht.

Onder ‘Downloads’ staat ook informatie over waar de steen aan moet voldoen. Bovenaan deze pagina vindt u het aanvraagformulier voor deze vergunning.

Op de algemene begraafplaats in Middenmeer staat een gedenkboom van cortenstaal. Deze boom staat vlakbij het strooiveld. In deze boom kunnen zilverkleurige gedenkblaadjes opgehangen worden. Op het blaadje kan de naam van de overledene, de geboorte- en sterftedatum gegraveerd worden. Aan de boom is plaats voor 450 blaadjes.

Gedenkboom Middenmeer met blaadjes Gedenkboom Middenmeer met blaadjes

Kosten en voorwaarden

  • Een gedenkblaadje kost € 50,50. Dit is inclusief graveren en bevestigen van het blaadje aan de gedenkboom.
  • Als u bij het ophangen van het gedenkblaadje aanwezig wil zijn, rekenen wij extra kosten. Hier moet namelijk een beheerder bij zijn. Deze kosten zijn € 125,50. Dit kan alleen op afspraak.
  • U kunt ook een afspraak maken voor het uitstrooien van as en het ophangen van het gedenkblaadje. Voor het verstrooien van asbus of urn vragen wij € 300 per verstrooiing. Voor het ophangen van het gedenkblaadje € 50,50. De totale kosten zijn dan € 300 + € 50,50 per verstrooiing en gedenkblaadje.
  • In het aanvraagformulier kunt u de keuze maken voor een hangend of een staand blaadje.

Voorwaarden

  • Het blad aan de gedenkboom wordt voor onbepaalde tijd uitgegeven;
  • Eigen creaties en teksten op de achterkant zijn niet toegestaan;
  • Rondom de gedenkboom mogen geen losse spullen worden aangebracht, zoals beeldjes, bloemen en kaarsen.

Aanvragen

Via de knop ‘Gedenkblaadje aanvragen’ kunt u het formulier invullen. U logt in met DigiD. Nadat u het formulier helemaal ingevuld heeft betaalt u met iDEAL. Dit zijn de kosten voor het gedenkblaadje, of de kosten voor gedenkblaadje met afspraak voor ophangen.