Afval inzamelen HVC

Het inzamelen van afval hebben we ondergebracht bij HVC (Huisvuilcentrale). HVC is verantwoordelijk voor het ophalen van huishoudelijk afval.

Is uw groene, grijze of oranje bak stuk? Of wilt u uw container omruilen voor een andere maat? Neem dan contact op met HVC. U vraagt bij ons een extra restafval container (grijze bak) aan.

Voor de inzameldag kijkt u op de afvalkalender van HVC. Er is ook een HVC-app waar alle informatie te vinden is.

Let op

Containers aanvragen bij nieuwbouwwoning

Komt u wonen in Hollands Kroon in een nieuwbouwwoning? En heeft u zich ingeschreven als inwoner van Hollands Kroon? Dan vraagt u bij HVC containers aan.

Waarom is het belangrijk om afval te scheiden?

Door afval goed te scheiden blijven belangrijke grondstoffen behouden waarvan weer nieuwe producten worden gemaakt. Ongeveer 50% van al het huishoudelijk afval in Nederland wordt nu gescheiden. De overheid wil dit verhogen naar 75%. Het is daarom belangrijk dat u thuis uw plastic, lege drinkkartons, blik, gft, papier, textiel en glas apart houdt.

Moet ik afval scheiden?

Ja, het scheiden van afval is verplicht. Dit is vastgesteld in de Afvalstoffenverordening. Regelgeving over de inzameling en inzamelmiddelen zijn opgenomen in het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening. Om uw afval thuis goed te kunnen scheiden krijgen alle laagbouw-aansluitingen een grijze rolcontainer voor restafval, een groene rolcontainer voor etensresten, groente, fruit en tuinafval, en een oranje rolcontainer voor plastic, blik en drinkkartons.

Is uw groene, grijze of oranje bak stuk? Bijvoorbeeld aan de wielen, de klep is afgebroken of uw bak is aan vernieuwing toe? Neem dan contact op met HVC, tel. 0800-0700.

Kunt u uw container niet meer vinden? Neem dan contact op met HVC.

  • Extra GFT en plastic container

Voor uw GFT en Plastic kunt u gratis 1 extra bak aanvragen bij HVC. Neem contact op via tel. 0800-0700 of de chat.

  • Extra restafval container

Het kan voorkomen dat u niet uitkomt met uw restafval container. In dat geval kunt u één extra restafvalcontainer aanvragen. Hier zijn geen voorwaarden maar wel kosten aan verbonden.

Een extra restafvalcontainer kost eenmalig € 84,26. Vervolgens betaalt u het vastgestelde tarief per keer dat de container wordt geleegd. Dat is € 5,25 voor een 140 liter container of € 9,00 voor een 240 liter container. Vraag hier een extra restafvalcontainer aan.

Wilt u uw container omruilen voor een andere maat? Dan kunt u contact opnemen met HVC via tel. 0800 – 0700 of de chat.

Grofvuil levert u in bij een afvalbrengstation.

Een kleine hoeveelheid grof afval kunt u, tegen betaling, laten ophalen door HVC. Hiervoor maakt u een afspraak.

U kunt uw elektrische apparaten, van groot tot klein inleveren bij een afvalbrengstation in de buurt. Of bij inleverbakken die in veel winkels staan. 

Kijk in de afvalkalender van HVC wanneer de containers worden geleegd. Ook kunt u de HVC afval-app downloaden. Hierop kunt u ook meldingen ontvangen welke afvalsoort die dag wordt opgehaald.

Is uw container op de dag van inzamelen niet geleegd, neem dan contact op met HVC.

Dit vindt u op: HVC alles over afval scheiden en in de HVC app.

Voor ongediertebestrijding neemt u contact op met HVC tel. 0800 – 0700.

Aanvragen van plastic zakken doet u bij HVC. De plastic zakken zijn alleen te bestellen voor inwoners die geen oranje rolcontainer voor plastic hebben.

Klein chemisch afval is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval. Denk hierbij aan batterijen, (spaar)lampen, thermometers, verf, ontstoppers en accu’s. Heeft u klein chemisch afval? Dat kunt u brengen naar het afvalbrengstation. Sommige producten, zoals batterijen, (spaar)lampen en tl-buizen kunt u ook inleveren bij speciale inzamelbakken bij winkels en bouwmarkten. Meer informatie hierover staat op de website van HVC 

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een klacht heeft over de dienstverlening van HVC. Meld deze dan bij de klantenservice. HVC neemt uw klacht direct in behandeling.

Bekijk de veelgestelde vragen pagina van HVC of neem contact op met de klantenservice.