Grof afval wegbrengen bij HVC

Spullen worden thuis vaak eerst opgespaard, bijvoorbeeld in de schuur, op zolder of in een aanhanger. Is die vol, dan brengt u alles in één keer weg. Voorkom wachten. Check eerst of het druk is bij het afvalbrengstation bij u in de buurt.

Grof afval is de basis voor nieuwe producten

Sorteer thuis alvast zoveel mogelijk het grof afval. De spullen doet u in de container die daarvoor bedoeld is. Dus die kapotte rieten tuinstoel kan in de container voor tuinhout. Kapot servies gaat bij puin. Een oude fiets hoort bij metalen. En een kapotte wasmand en plastic speelgoed gaan bij de harde kunststoffen. Van harde kunststoffen worden bijvoorbeeld weer nieuwe kunststof kozijnen of buizen gemaakt. Wij zorgen ervoor dat zoveel mogelijk van al die gebrachte materialen gerecycled worden. En zo levert u een bijdrage aan het milieu.

LET OP: Accu’s van elektrische fietsen

Deze accu’s zijn gevoelig voor kortsluiting. Er kan brand ontstaan in vuilniswagens. Lever deze accu’s in bij de HVC. Oude accu’s bevatten waardevolle metalen die hergebruikt worden als grondstoffen voor nieuwe producten.

Hoe druk is het?

Via de HVC-app en op de website van HVC kunt u vooraf bekijken wat de drukke dagen en tijden zijn op het afvalbrengstation. Wilt u niet in de rij staan? Bekijk dan van tevoren hoe druk het is en plan uw bezoek.

Tips grof afval wegbrengen

  • Als u het afval van tevoren al sorteert, kunt u het op het afvalbrengstation sneller kwijt.
  • Kom aan het eind van de dag, dan is het vaak rustiger. Of kom op dinsdag, woensdag of donderdag. Dit zijn de minst drukke dagen.
  • Heeft u nog bruikbare spullen? Lever deze in bij het kringlooppunt op het afvalbrengstation.

Afvalstation Schagen extra open

Vanaf 1 maart 2023 is HVC gestart met een onbemand afvalbrengstation in Schagen. Het afvalbrengstation is dan extra open op dinsdag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur en op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Er is geen personeel aanwezig. U kunt dan alleen snoeiafval, puin en grond brengen. Dit kost vaak veel tijd om uit te laden. Daarom deze extra openingsuren.

Ook inwoners van gemeente Hollands Kroon kunnen gebruik maken van het afvalbrengstation in Schagen.

Het afvalbrengstation in Schagen vindt u aan de Zijperweg 12B in Schagen.