Officiële opening pumptrackbaan in Nieuwe Niedorp

30 mei 2024, 16.27

Afgelopen weekend, 25 mei 2024, is de spectaculaire nieuwe pumptrackbaan in Nieuwe Niedorp feestelijk geopend. Burgemeester Rian van Dam opende dit nieuwe multifunctionele speelveld van maar liefst 1100m2 samen met 9 basisschoolleerlingen. Naast de pumptrack is er ook een nieuw multifunctionele voetbal– basketbal– en handbalvloer en graffitimuur officieel in gebruik genomen.

Een samenwerking van inwoners, gemeente, ondernemers en verenigingen

Op het moment dat de voormalige skatetoestellen aan vervanging toe waren, sloegen een aantal inwoners de handen inéén. Deze bewonersgroep maakte een plan voor deze speelplaats en zocht de samenwerking op met scholen, de gemeente en stichting Park de Meet.

Samen werd het benodigde geld verzameld door ook aanspraak te maken op fondsen. Ook hebben ondernemers, sportverenigingen en particulieren geld of werkzaamheden gedoneerd waarmee de plannen werden gerealiseerd.

Hier is plaats voor jongeren in alle leeftijden

De betrokken bewonersgroep vindt het belangrijk dat kinderen weer zoveel mogelijk buitenspelen. Dat is goed voor de motorische ontwikkeling en mentale gezondheid. Rian van Dam sprak in de initiatiefnemers toe:

Jullie laten hiermee zien wat er mogelijk is als we de krachten bundelen. Jullie zijn een inspirerend voorbeeld voor onze hele gemeenschap! Want als samenleving vormen we met elkaar een verbonden geheel.

Burgemeester Rian van Dam