Een samenleving voor iedereen

1 februari 2024, 13.19

Even boodschappen halen, naar een evenement gaan of een sollicitatiebrief schrijven. Dit is niet voor iedereen even makkelijk. In Hollands Kroon streven wij naar een inclusieve samenleving. Dit is een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of hoe je je ook voelt. Hiervoor stellen wij een Lokale Inclusie Agenda (LIA) op.

Lokale Inclusie Agenda (LIA)

In deze agenda beschrijven wij hoe we als gemeente in samenwerking met maatschappelijke partners, ondernemers en inwoners gaan werken aan deze inclusieve samenleving. Dit kunnen zo klein en zo groot mogelijke initiatieven of projecten zijn.

Denkmee

Hiervoor hebben wij uw mening nodig! Heeft u wensen, ideeën of voorbeelden hoe wij onze gemeente toegankelijker en inclusiever kunnen maken? Dat horen wij heel graag van u via het invullen van de vragenlijst op denkmee.hollandskroon.nl. U kunt tot en met 14 maart uw ideeën toevoegen.  

Alle ideeën worden verzameld en toegevoegd aan de Lokale Inclusie Agenda, waar wij als gemeente de komende jaren uitvoering aan gaan geven. In het tweede kwartaal van dit jaar wordt de lokale inclusie agenda besproken tijdens de raadsvergadering. Daarna gaan wij aan de slag met het uitvoeren van de eerste ideeën. In het eerste kwartaal van 2025 delen wij via denkmee.hollandskroon.nl en de kanalen van de gemeente de eerste resultaten en vragen iedereen om nogmaals mee te denken en aanvullingen te geven op de lokale inclusie agenda.