Bezoek uit het buitenland ontvangen, garantverklaring

Wilt u personen een tijdelijk onderkomen geven? Maar zijn zij voor hun komst naar Nederland visumplichtig? Dan heeft u een garantverklaring nodig. Dit document heeft u ook nodig als u voor een vreemdeling met visumplicht wil staan. Kijk onder ‘Voorwaarden’ welke regels gelden.

Voor de garantverklaring maakt u telefonisch een afspraak met ons: tel. 088-321 5000.

Veelgestelde vragen garantverklaring

  • uw geldige identiteitsbewijs;
  • het garantstellingformulier waar u nog geen handtekening onder heeft gezet. Uw handtekening moet gelegaliseerd worden. Daarom mag u alleen in de aanwezigheid van een medewerker van de gemeente uw handtekening zetten. Deze medewerker controleert uw handtekening en identiteitsbewijs (id-kaart, paspoort, rijbewijs).

De voorwaarden zijn:

  • Uw bezoek komt voor een korte duur naar Nederland en blijft niet langer dan drie maanden.
  • Uw bezoek moet een visum aanvragen.
  • Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan moet ook uw partner meekomen naar de afspraak. Hij/zij moet een geldig legitimatiebewijs laten zien. En ook moet hij/zij op het formulier een handtekening zetten in de aanwezigheid van een medewerker van de gemeente. Dit is niet nodig voor logiesverstrekking. U kunt niet iemand anders toestemming geven om een handtekening te zetten onder de garantverklaring.

U betaalt voor de legalisatie van de handtekening. Dit kost: € 9,80.

De ondertekening van de garantstelling bij de gemeente is klaar terwijl u wacht.