Agrotoerisme en -recreatie

Recreatie en toerisme op agrarische bedrijven is steeds meer in opkomst. Denk bijvoorbeeld aan fiets- en foodroutes langs boerderijkraampjes en tulpenvelden. Maar ook overnachten bij de boer wordt steeds populairder. Hollands Kroon is een grote agrarische gemeente en er is dan ook meer dan voldoende aanbod van activiteiten op het boerenbedrijf. Jaarlijks worden er verschillende agrarische evenementen georganiseerd voor jong en oud. Populair is bijvoorbeeld de Boerenversmarkt, waar streekproducten te koop zijn.

Maar ook het frietrooien mogen we niet vergeten; een jaarlijks evenement waarbij kinderen aardappels rooien van het weiland en hier zelf friet van maken. Zo zijn er nog veel andere evenementen. Ontdek ze op deze pagina.

Heeft u nog vragen?

Heeft u een vraag over agrotoerisme of -recreatie? Of bent u zelf agrariër en wilt u een toeristische activiteit gaan aanbieden? Neem dan contact met ons op via het ondernemersloket.

In Hollands Kroon zijn er verschillenden stalletjes en boerderijwinkels. Als u een wandeling of een fietstocht maakt bezoek dan zeker eens een stalletje of een winkel. Bekijk een overzicht van verschillende boerderijwinkels in de gemeente.

De kop van Noord-Holland is het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld. Hollands Kroon is daarom al de moeite waard om bezoeken. En ook veel bedrijven zetten hun deuren open. Hoe worden tulpen gekweekt? Of hoe wordt kaas gemaakt? Ontdek het leven op de boerderij. Wilt u ook het platteland optimaal beleven? Bekijk welke boerenbedrijven hun deuren openen en waar u kunt overnachten.

Bekijk hieronder de lijst met agrarische evenementen in gemeente Hollands Kroon.

Evenement  Wanneer Waar
Bloemendagen april Anna Paulowna
Trekkertrek 2e Pinksterdag eens in de twee jaar Wieringermeer
Vistival juli, eens in de twee jaar Den Oever
NK Stroladen augustus Wieringerwerf
Flora en visserijdagen september Den Oever
Boerenversmarkt september Slootdorp
Floralia september Nieuwe Niedorp
Bloemencorso september Winkel
Friet rooien oktober Wieringerwerf
Boeren en Tuinders pakken uit met kerst december Hollands Kroon