Wethouder Lilian Peters opent winterstalling voor historische Ansjovisjol KH44 in Kolhorn

22 april 2024, 12.29

Op zaterdag 20 april werd met veel enthousiasme de opening van de winterstalling voor de historische Anjovisjol KH44 in Kolhorn gevierd. Wethouder Lilian Peters had de eer om deze bijzondere gelegenheid officieel te openen, op uitnodiging van de Stichting Varend Erfgoed Kolhorn. De middag werd een groot succes met veel aandacht voor het varende erfgoed.

Met de opening van deze Winterstalling van de KH44 krijgt deze oude West-Fries, de ansjovjol KH44 een mooi onderkomen voor de wintermaanden. De periode waarin de vrijwilligers het jaarlijks onderhoud plegen. Extra leuk dat de stalling gedurende die periode geopend is voor bezoekers. Met dat onderhoud en het delen van die informatie houden jullie het cultureel erfgoed levend. Geweldig vind ik dat!

Wethouder Lilian Peters

Ontmoetingsplek als expositie-, demonstratie- en vergaderruimte

De winterstalling biedt niet alleen een beschermde ruimte voor de jol tijdens de koudere maanden, maar dient ook als ontmoetingsplek. In de zomer wordt het gebouw ook als expositie-, demonstratie- en vergaderruimte gebruikt. Dit zal ongetwijfeld de verbinding tussen de vrijwilligers nog meer versterken, omdat zij nu een centrale ontmoetingsplek hebben. In de wintermaanden kunnen de vrijwilligers gemakkelijker het onderhoud aan het schip zelf uitvoeren.

De bouw van de winterstalling werd mogelijk gemaakt door bijdragen van verschillende fondsen, cofinanciering van bedrijven en een financiële ondersteuning vanuit de gemeente.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Varend Erfgoed Kolhorn.