Vrijdag 26 april regende het lintjes in de gemeente Hollands Kroon

26 april 2024, 14.46

Aan burgemeester Rian van Dam was het ook dit jaar weer de eer om de koninklijke onderscheidingen uit te reiken aan inwoners waar we trots op zijn. Wat een feest is dat toch, wanneer de burgemeester van de gemeente Hollands Kroon traditiegetrouw een aantal bijzondere inwoners zo in het zonnetje zet.

Zeven keer in de Orde van Oranje-Nassau

Rian mocht hen vertellen dat het ‘Zijne Majesteit Koning Willem Alexander heeft behaagd’ hen te onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Met uitzondering van Siem Jan Schenk, hij ontving de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De zeven lintjes die werden uitgereikt zijn een erkenning voor inwoners die het verschil maken binnen onze gemeenschap. Met haar persoonlijke bezoeken wist Rian hen stuk voor stuk te verrassen.

Twee jeugdlintjes in het bijzonder

Het was bijzonder dat er dit jaar twee jeugdlintjes werden uitgereikt. Kim van Soesbergen (18) en Lise Karman (18) blinken uit als het gaat om hun inzet voor Handbalvereniging DWOW. Zij zijn met hun bijzondere prestaties een inspirerend voorbeeld van hoe we ook op jonge leeftijd wat extra’s kunnen doen voor onze samenleving.

Annie Lont – Atie Mosch – Johan Teekamp – Meindert Brugman – Siem Jan Schenk

Zij hebben zich jarenlang ingezet voor de medemens. Met hun hulpvaardigheid en belangeloze inzet geven zij kleur aan de samenleving van Hollands Kroon. Zij dragen direct bij aan de onderlinge verbondenheid. We zijn dus trots op deze getalenteerde, hardwerkende en sociaal bewogen inwoners.

Burgemeester Rian van Dam

Hieronder ziet u de foto’s van de feestelijke en eervolle onderscheidingen door burgemeester Rian van Dam. Onder elke naam leest u waar deze geweldige inwoners de onderscheiding voor verdiend hebben.

Annie Lont (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Annie Lont heeft zich sinds 1990 als vrijwilliger o.a. ingezet voor het behoud van de historische cultuur op Wieringen en als lid van de Soroptimistclub Wieringerland voor mensenrechten, met extra aandacht voor de positieverbetering van meisjes en vrouwen. 

Atie Mosch Leijen (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Atie Mosch-Leijen, heeft zich al 40 jaar ingezet als vrijwilliger voor Watersportvereniging Anna Paulowna (WSAP), evenals 30 jaar voor de parochie Anna Paulowna en de Atletiek Vereniging Dokev.

Johan Teekamp (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Johan Teekamp, is een toegewijde vrijwilliger en ondernemer. Hij heeft zich gedurende 42 jaar ingezet voor Korfbal Vereniging Kleine Sluis, in verschillende rollen zoals trainer, bestuurslid en scheidsrechter. Daarnaast heeft hij zich 30 jaar lang ingezet als vaste vrijwilliger bij de ­bloemendagen in Anna Paulowna en runt hij zijn eigen bedrijf Trustee, waar hij als bewindvoerder en mentor hulp biedt aan mensen in nood.­­

Meindert Brugman (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Meindert Brugman heeft zich gedurende vele jaren belangeloos ingezet als vrijwilliger voor verschillende maatschappelijke organisaties zoals o.a. Wonen Plus Welzijn, Stichting Nieuwe Buren Niedorp en de Doopsgezinde Kerk Nieuwe Niedorp.

Siem Jan Schenk (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

Siem Jan Schenk is altijd op bestuurlijk niveau actief geweest binnen de agrarische sector. Onder andere als voorzitter van de Vakgroep Melkveehouderij en als lid van verschillende besturen zoals o.a. Stichting Weidegang, Bestuur Stichting Beheer Gezondheidsdienst voor Dieren en LTO Noord.

Zilveren complimenten

Naast de lintjes werden er deze dag ook twee zilveren complimenten uitgereikt aan 2 jongeren van Hollands Kroon: Liz de Geus en Julia Dekker. Op 10-jarige leeftijd hebben zij vorig jaar een bijzondere daad verricht door een brand in een woonhuis te voorkomen. Met hun adequate handelen hebben zij schade en mogelijk erger voorkomen. Complimenten!

Kent u ook iemand die zich in het bijzonder onderscheid en het verschil maakt voor de medemens?

Met deze traditie spreken we onze dank en waardering uit voor de belangeloze inzet voor onze gemeenschap. Wilt u ook iemand aanmelden? Dat kan via Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen – Gemeente Hollands Kroon. Voor 2025 is de sluitdatum 1 december 2024.