Meer Bomen Nu deelt 3 maart nog meer gratis bomen uit  

22 februari 2024, 16.00

De bomen uitdeeldag van 3 februari was een enorm succes. Meer dan 150 bewoners uit Hollands Kroon kwamen langs om één of meerdere zaailingen op te halen. In totaal zijn er ruim 8.000 bomen uitgedeeld. Deze bomen krijgen een nieuwe plek in onze gemeente.  

Goed voor de biodiversiteit 

Met veel vrijwilligers is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het oogsten van zaailingen in bosjes in onze gemeente. De bomen en struiken die zijn geoogst hadden op de plek waar zij stonden geen overlevingskans en verdiende een nieuwe plek in onze gemeente. Meer Bomen Nu organiseerde daarom op 3 februari de eerste uitdeeldag van dit seizoen. Klaas Bergsma van Meer Bomen Nu is erg blij met deze hoge opkomst. ‘Dit is uiteindelijk waar we na maanden van oogsten naartoe hebben gewerkt. Al die 8.000 zaailingen krijgen nu een kans om uit te groeien tot een volwaardige boom. En daarmee zetten we een mooie stap om te werken aan de biodiversiteit in onze gemeente’.  

3 maart: de állerlaatste kans op een gratis boom 

Heeft u de uitdeeldag van 3 februari gemist? En heeft u in uw tuin plek voor een nieuwe boom? Pak dan nu uw kans en kom naar de állerlaatste uitdeeldag van dit seizoen. Er zijn nog eens 10.000 gratis bomen te vergeven. Dat gaan we doen op 3 maart aan de Industrieweg in Middenmeer. U kunt boompjes ophalen van 10.00-15.00 uur. Alle boompjes moeten een nieuwe tuin vinden zodat ze in maart nog geplant kunnen worden. U kunt zoveel bomen ophalen als u wilt. Aanmelden is wel verplicht en kan via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1756.  Meer Bomen nu zoekt ook nog vrijwilligers om op deze dag te komen helpen uitdelen. Aanmelden kan via de link.