Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer

19 april 2024, 11.00

Er is een groot tekort aan woningen, ook in de gemeente Hollands Kroon. Daarom wordt binnen de gemeente Hollands Kroon op verschillende plekken gezocht naar tijdelijke woonoplossingen. Middenmeer is de eerste locatie die is aangewezen voor 48 tijdelijke woningen. Van die woningen zijn 16 woningen voor spoedzoekers. Van 9 mei 16.00 uur t/m 23 mei 2024 is het mogelijk om voor deze woningen in te schrijven. Naar verwachting worden deze woningen half/eind september 2024 opgeleverd.

Voor wie zijn de spoedzoekerswoningen?

In de situatie van een spoedzoeker is er sprake van een levensontwrichtende situatie. Dit betekent dat de inwoner met zijn/haar inwonende familie gevaar loopt of zelfs dakloos kan worden. Daarom hebben deze inwoners heel dringend een andere woning nodig.

Wat zijn de tijdelijke spoedzoekerswoningen in Middenmeer?

Spoedzoekerswoningen zijn tijdelijke woningen voor inwoners van de gemeente Hollands Kroon die snel een huis nodig hebben. Deze spoedzoekerswoningen in Middenmeer zijn woonunits aan de Hoornseweg. Tot de groep inwoners die dringend op zoek zijn naar woonruimte, behoren ook Oekraïense vluchtelingen en statushouders. Daarom komen er hier ook Oekraïense vluchtelingen en statushouders te wonen.

Inschrijven

Er zijn verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een spoedzoekerswoning. Via onderstaande link leest u of u in aanmerking komt voor een spoedzoekerswoning. Van 9 mei 16.00 uur t/m 23 mei 2024 is het mogelijk om in te schrijven. U kunt nu alvast bewijzen verzamelen die nodig zijn voor de inschrijving. Welke bewijzen nodig zijn, leest u op de pagina Tijdelijke woningen voor spoedzoekers. Om teleurstelling te voorkomen, verzoeken wij u voor inschrijving eerst de informatie goed door te lezen.

Meer informatie

Op de pagina Tijdelijke woningen voor spoedzoekers staat alle informatie over het inschrijven voor een spoedzoekerswoning.