De provincie Noord-Holland opent subsidie voor oplossingen bij Netcongestie Noord-Holland

3 juli 2024, 16.11

Van 1 juli tot 1 oktober 2024 kunnen bedrijven en organisaties subsidie aanvragen om hun elektriciteitsverbruik beter te begrijpen. Dit helpt hen om energie te besparen en hun verbruik beter te verdelen. De subsidie is tussen € 10.000 en € 15.000 per aanvraag, met een totaal budget van €500.000.

Netcongestie

Netcongestie betekent dat het elektriciteitsnet vol is. Hierdoor kunnen bedrijven soms geen extra stroom krijgen. Met deze subsidie kunnen bedrijven slimme software kopen om hun elektriciteitsverbruik beter te meten en te sturen. Zo kunnen ze hun stroomgebruik verminderen of beter verdelen over de dag. Dit zorgt voor meer ruimte op het net voor anderen.

Succesvolle eerdere regelingen

Dit is de derde keer dat deze subsidie beschikbaar is. Eerdere keren waren voor onderzoek en slimme oplossingen voor het elektriciteitsnet. Deze keer helpt de subsidie bedrijven hun energieverbruik beter te begrijpen en te besparen. Dit is belangrijk omdat veel bedrijven niet precies weten hoeveel energie ze gebruiken. Dit inzicht is belangrijk om energie te besparen.

Voor wie?

De subsidie is voor alle bedrijven en organisaties, zoals scholen, ziekenhuizen, laadpleinen en supermarkten. Voor meer informatie of aanvragen, ga naar het subsidieloket van de provincie Noord-Holland.