200 gratis bomen uitgedeeld aan inwoners

16 februari 2024, 10.00

Het vergroenen van de gemeente vinden we erg belangrijk. Dat doen we onder andere door meer bomen, struiken en bloemen(bollen) te planten in de openbare ruimte. Maar ook het vergroenen van de tuinen van inwoners heeft onze aandacht. Daarom delen we ieder jaar 200 bomen uit aan inwoners, voor beplanting op eigen terrein.

Wethouder Lilian Peters plant samen met inwoner een boom

Op vrijdag 2 februari heeft wethouder Lilian Peters één van de gratis bomen geplant samen met een inwoner. Zij heeft een volkstuintje op Hippolytushoef en heeft haar boom daar samen met de wethouder geplant. Met een kop thee in de hand trotseerden zij die middag de kou. Inwoners konden zich van 15 januari tot 22 januari aanmelden voor een gratis boom. Hierop kwamen maar liefst 550 aanmeldingen binnen.

Heeft u geen boom gekregen, maar wilt u wel vergroenen?

Daar kunnen wij mee helpen. Geef dieren en planten de ruimte. Door de juiste planten te kiezen, geef je bijen en vlinders een thuis. En zorg je voor een fijne tuin voor jezelf. Op onze website geven we hier handige tips voor. Ook voor het voorkomen van wateroverlast en wat je kunt doen bij droogt. Daarnaast hebben we een erfbeplantingstool met voorbeelden hoe je kunt bijdragen aan landschap en natuur. Kijk hiervoor op onze website Duurzaam Hollands Kroon.

Heeft u een goed idee om uw dorp of straat te vergroenen? 

Meld uw idee dan bij ons aan via Denk Mee. Hier kunt u ook zien welke ideeën er al zijn gemeld bij ons, welke in behandeling zijn of zelfs al uitgevoerd. Ook kunt u contact opnemen met onze kernbeheerders voor vragen of meer informatie. U bereikt hen via kernbeheer@hollandskroon.nl of 088-321 5000.