126 kinderen in Hollands Kroon worden Junior Klimaatcoach 

29 februari 2024, 13.28

Een goede daad voor het klimaat 

Een goede daad voor het klimaat. Hoe doe je dat? Meer dan 2.300 kinderen in heel Nederland gaan dit meemaken met Junior Klimaatcoach. Via school, scouting en met de BSO gaan kinderen samen met hun ouders vier weken lang aan de slag voor het klimaat. Op 4 maart gaat de landelijk primeur van dit educatieprogramma van start. In Hollands Kroon doen 126 Klimaatcoaches mee. 

126 Junior Klimaatcoaches in Hollands Kroon 

In Hollands Kroon hebben 4 schoolklassen, 1 BSO en 1 scoutinggroep zich aangemeld voor Junior Klimaatcoach. Het gaat in totaal om 126 kinderen. Bij Kindcentrum Op de Elft in Hippolytushoef werd Junior Klimaatcoach afgetrapt door de school alvast te vergroenen (zie foto).  

Wat is Junior Klimaatcoach?  

Kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar gaan met Junior Klimaatcoach korte uitdagingen aan voor een beter klimaat. Ze doen dit thuis met het gezin, via school, BSO en scouting. 

Grote-mensen-thema’s als biodiversiteit, water, de impact van spullen en vervoer worden praktisch gemaakt. De kennis en het besef wat je kunt doen voor een beter klimaat wordt hierdoor groter.  En natuurlijk verdienen de kinderen een echt Junior Klimaatcoach diploma. 

Met een tv-held goud zoeken en de natuur in

Tv-held Varkentje Rund (bekend van tv-programma Het Klokhuis) is de Junior Klimaatcoach. Varkentje Rund gaat vier weken lang samen met de kinderen praktische klimaatacties doen. Samen leren over planten en dieren en nadenken over hoe je op verschillende manieren van hier naar daar komt. Weet jij hoeveel goud er in 10.000 oude mobieltjes zit? De Junior Klimaatcoaches binnenkort wel. 

Duizenden klimaatacties?

Junior Klimaatcoach is het nieuwe broertje van Junior Energiecoach. Daar deden al 18.000 kinderen aan mee. Samen hebben ze tienduizenden energiebesparende acties gedaan. Ook de komende weken verwachten we veel klimaatacties van de Junior Klimaatcoaches.

Ieder kind een boom

Ook Junior Klimaatcoach zelf draagt haar steentje bij aan een beter klimaat. Voor ieder kind dat meedoet plant de organisatie namelijk een boom. 

Meer weten? Kijk op www.juniorklimaatcoach.nl