AED Hollands Kroon

Elke dag overlijden 35 mensen in Nederland aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Jong, oud, man, vrouw, het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rondom het huis.

Het landelijk oproepsysteem van HartslagNu zorgt ervoor dat er ook in Hollands Kroon zo snel mogelijk hulp komt bij een hartstilstand.

Via 112 komt er een melding van een hartstilstand binnen. Het oproepsysteem van HartslagNu roept automatisch mensen op die kunnen reanimeren (burgerhulpverleners) en in de buurt van het slachtoffer zijn. De hulpverleners krijgen een oproep op hun telefoon. In dit bericht staat het adres van het slachtoffer. Ook staat er of ze direct naar het slachtoffer moeten gaan of het adres waar eerst een AED moet worden opgehaald.

De gemeente Hollands Kroon heeft een uitgebreid en dekkend AED-netwerk. Dat betekent dat er op voldoende locaties in de gemeente een AED is om op tijd iemand in nood te bereiken. Omdat wij een dekkend netwerk hebben, plaatsen wij op dit moment geen nieuwe AED’s.

Heeft u vragen over ons AED netwerk? Of kunt u reanimeren en wilt u zichzelf aanmelden bij ons netwerk als burgerhulpverlener? Kijk dan op de website van HartslagNu.