Budgetbeheer en bewindvoering

Wilt u tips over een bewindvoerder en/of budgetbeheerder maar weet u niet goed welke keuze te maken? Of heeft u vragen over bewind of budgetbeheer? Laat het ons weten, wij hebben veel contact met bewindvoerders en budgetbeheerders en kunnen u hierbij adviseren.

Een budgetbeheerder helpt bij het betalen van de vaste lasten. Denk hierbij aan de huur of de zorgverzekering. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw geld en post. Er is geen rechter nodig om dit op te starten. Hier vindt u een uitlegvideo over budgetbeheer. U kunt de video ook bekijken in andere talen.

Een bewindvoerder betaalt de rekeningen maar helpt ook bij het aanvragen van toeslagen en bijvoorbeeld een uitkering. Ook helpt de bewindvoerder bij de belastingaangifte en zorgt voor een goede verzekering. De bewindvoerder ontvangt de post. De rechter spreekt het bewind uit.

Hier vindt u een uitlegvideo over de bewindvoerder. U kunt de video ook bekijken in andere talen.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een bewindvoerder of budgetbeheerder? Of heeft u andere vragen? Laat een bericht achter of bel met ons via 088-321 5000.

Via de knop ‘aanmelding cliënt’ kunt u als bewindvoerder of budgetbeheerder uw cliënt aanmelden voor Schulddienstverlening. 

U krijgt een vragenlijst en heeft de mogelijkheid bestanden te uploaden. Wilt u liever telefonisch contact met ons opnemen dan is dat ook mogelijk.