WhatsApp Buurtpreventie

Maak uw buurt veiliger met een Whatsapp Buurtpreventiegroep. In deze groep informeren buurtbewoners elkaar snel over alarmerende situaties zoals inbraken, vandalisme of verdachte personen.

Buurtbewoners spelen een belangrijke rol in veiligheid. Het is belangrijk dat zij op de hoogte zijn van wat er gebeurd in de omgeving. Zo dragen ze bij aan een veiligere buurt.

Een WhatsApp Buurtpreventie groep is een WhatsApp groep waar buren elkaar snel op de hoogte kunnen brengen van een verdachte of bijzondere situatie.

In onze gemeente zijn al verschillende groepen actief. Op de landelijke website WhatsApp Buurtpreventie kunt u zien of iemand in uw buurt al een groep is opgestart. Bestaande groepen kunnen zich op deze website aanmelden.

Buurten die zichtbaar actief zijn, schrikken inbrekers af. De zichtbaarheid van de WhatsApp Buurtpreventiegroep is daarom erg belangrijk.

 • Aanmelden: Meld uw WhatsApp Buurtpreventie groep aan op de landelijke website van WhatsApp Buurtpreventie.
 • Stickers: Speciale stickers zijn beschikbaar op de landelijke website van WhatsApp Buurtpreventie. Vraag deze aan via kernbeheer@hollandskroon.nl.
 • Borden: de borden worden besteld en vergoed door de gemeente. U meldt zich aan door het formulier Whatsapp buurtpreventie in te vullen.

  In dit formulier geeft u de volgende informatie:

  • contactpersoon namens de groep, inclusief adres en telefoonnummer;
  • het aantal borden;
  • locaties waar de borden geplaatst moeten worden.

Na ontvangst van deze mail door kernbeheer wordt er een afspraak gemaakt met de WhatsApp contactpersoon voor het plaatsen van de borden. De gemeente zorgt voor bevestigingsmateriaal, palen en het plaatsen van de borden. Hier zijn geen kosten aan verbonden.