Primeur: Meer Bomen Nu voor het eerst in Kolhorn

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 december 2023, 10.00

Op 29 december is Meer Bomen Nu voor het eerst sinds de oprichting van dit project te vinden in Kolhorn. Op deze dag worden tussen 10.00 en 14.00 uur in het Kolhornerbos honderden boompjes en struiken geoogst. De bomen die daar nu staan hebben geen overlevingskans en worden ergens anders in de gemeente geplant. Voor deze oogstdag zoekt Meer Bomen Nu helpers.

Oogst mee met de hele familie

De oogstdag in Kolhorn valt in de kerstvakantie en is daarom direct een leuk uitje voor de hele familie. Helpt u mee oogsten? Dan mag u de boompjes direct zelf mee naar huis nemen en heeft u dus eerste keus. Ook op andere plekken in Nederland wordt er door hele gezinnen hard gewerkt om zoveel mogelijk boompjes te redden. Aanmelden kan hier. Op 27 januari staan we wederom in Kolhorn en wordt er ook nog geoogst in Slootdorp en Middenmeer. De hele agenda kunt u hier raadplegen.

25.000 bomen in totaal

Dit jaar hoopt Meer Bomen Nu verdeeld over 10 oogstdagen maar liefst 25.000 bomen te oogsten en te verplanten in Hollands Kroon. Klaas Bergsma is coördinator in Hollands Kroon voor Meer Bomen Nu. Hij vertelt:

We zijn zeer tevreden met het aantal vrijwilligers wat zich tot nu toe heeft ingezet om deze actie tot een succes te maken en daarmee de biodiverstieit in onze gemeente te vergroten. Om die 25.000 bomen te halen zullen we nog wel een eindsprint moeten gaan inzetten, maar het gaat ons lukken. Daar ben ik van overtuigd.

Klaas Bergsma – Coördinator voor Meer Bomen Nu

Uitdeeldagen 

In februari en maart 2024 worden de geoogste bomen en struiken op twee uitdeeldagen gratis uitgereikt aan álle bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) instellingen in onze gemeente die daar behoefte aan hebben. Misschien wel bij u in de tuin.