Nieuwe website Toerisme in de Kop van Noord-Holland live gegaan op 1 mei

8 mei 2024, 09.22

De samenwerkende Kopgemeenten, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel hebben op 1 mei de gezamenlijke website www.visitkopvanholland.nl gelanceerd voor iedereen die op zoek is naar recreatie- en vakantiemogelijkheden. Tot op heden is de Kopregio online te vinden onder hollandbovenamsterdam.com (www.bezoekhollandskroon.nl), deze website houdt per 1 juni a.s. op te bestaan.

We willen online bezoekers op een gastvrije, logische, bijna intuïtieve manier de weg wijzen en laten vinden in onze mooie en rijk gevarieerde Kop van Noord-Holland. Dat moet simpel. Je moet laten zien waar je in Nederland de Kop vindt en in de Kop moet je direct kunnen zien wat de regio’s Den Helder, Schagen, Hollands Kroon of Texel te bieden hebben.

Aldus Simco Kruijer, wethouder Toerisme en Recreatie van de gemeente Schagen en regionaal trekker namens de Kopgemeenten over de nieuwe website. Hij geeft aan erg blij te zijn met het ‘live’ resultaat.

Vol in de etalage: De iconen in de Kop

De website is bedacht en gebouwd rond het centrale thema ‘Ontdekken, Doen, Beleven, Bezoeken’. De iconen – die de Kop als gebied uniek en bijzonder maken – zijn daarbij leidend voor de inhoud. Dus veel aandacht voor de drie kusten waar je van zoet naar zilt reist, waar je kunt genieten van tulpen, bloemen, natuur, Hollandse historie, agri en food.

Een bezoek aan visitkopvanholland.nl betekent voor de bezoeker een virtuele, avontuurlijke reis door het gebied. De site inspireert, maakt je nieuwsgierig en wekt reislust op. De uiteindelijke bedoeling is natuurlijk dat mensen het zoeken omzetten in boeken en dat we ze daadwerkelijk als gast kunnen begroeten.

Aldus Robert Leever wethouder Economie en Brede Welvaart van de gemeente Hollands Kroon die mede spreekt namens collega-wethouders Rikus Kieft (Texel) en Fotigui Camara (Den Helder).

Het hele jaar door

De Kop van Noord-Holland wordt op de nieuwe website met nadruk gepresenteerd als een ideale bestemming in ieder seizoen, ook bedoeld om bezoekersstromen te spreiden. In ieder jaargetijde ‘geurt en kleurt’ de Kop weer anders. Het aanbod op de website is daarom zeker niet uitsluitend voor bezoekers van buiten de regio. De tulpen in het voorjaar, de vogeltrek en streekproducten in het najaar, de Westfriese Folklore, kust en strand in de zomer en de vele evenementen zijn ook of juist van, voor, door de bewoners in de Kop.

Zie ook

Website gedeelte voor Hollands Kroon: https://visitkopvanholland.nl/hollands-kroon