Meer Bomen Nu deelt gratis bomen uit

18 januari 2024, 13.08

De afgelopen maanden heeft Meer Bomen Nu duizenden zaailingen geoogst. Samen met tientallen vrijwilligers in verschillende bosjes in Hollands kroon. Nu is het tijd om deze bomen en struiken een nieuwe plek in onze gemeente te geven. Heeft u nog ruimte in uw tuin? Meld u zich dan nu aan, kom op 3 februari tussen 10.00 en 15.00 uur naar de uitdeeldag in Middenmeer en kies een gratis boom.

Een tweede leven 

Wilgen, Esdoorns, vlierbessen, ligusters… U kunt het zo gek niet bedenken of Meer Bomen Nu heeft ze geoogst. Maar liefst 20 verschillende soorten bomen liggen nu klaar voor een nieuwe eigenaar. Als u zich aanmeldt voor de uitdeeldagen, dan kunt u ervan uitgaan dat er voldoende bomen beschikbaar zijn. Het is niet mogelijk om vooraf een voorkeur aan te geven of een boom te reserveren.  

Aanmelden is verplicht 

Vorig jaar waren de uitdeeldagen een groot succes. De opkomst was groot en daarom proberen we deze dagen zo goed mogelijk te organiseren. Dat betekent dat vooraf aanmelden noodzakelijk is. Dat kan via de knop ‘Ja, ik doe mee’ op https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1755. U kiest een tijdslot en ontvangt een QR-code. Deze code scannen we op de uitdeeldag. Heeft u geen auto? Een aantal zaailingen past gewoon in uw fietstas. Er zijn meer dan genoeg bomen, komt u later op de dag dan is er nog voldoende keuze.

Vrijwilligers

Net als tijdens de oogstdagen hebben we ook hulp van vrijwilligers nodig op onze uitdeeldagen. Wilt u komen helpen? Aanmelden kan via dezelfde knop ‘Ja, ik doe mee’. Het is altijd een drukke, maar vooral heel gezellige dag waarbij u zoveel mensen blij kunt maken met boompjes! Daar doen we het voor!