Rondkomen in Hollands Kroon: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

6 maart 2024, 09.42

Iedereen die in onze gemeente woont, betaalt belasting. U maakt namelijk iedere dag gebruik van een aantal gemeentelijke voorzieningen die geld kosten. Voor het betalen van deze voorzieningen ontvangt de gemeente voor het grootste gedeelte geld van het Rijk. Helaas kan daar niet alles mee betaald worden. Daarom vraagt de gemeente ook inwoners en ondernemers om belasting te betalen. Met deze inkomsten kunnen zij voorzieningen onderhouden of uitgeven aan nieuwe projecten. Een aantal voorbeelden zijn: het onderhouden en aanleggen van speeltuinen en speelveldjes, plaatsen en onderhouden van straatverlichting en het openhouden van het zwembad.

Kwijtschelding aanvragen

Iedereen heeft dit jaar de aanslagen weer ontvangen van de gemeentelijke belasting en waterschapsbelasting 2024. Kunt u de gemeentelijke belasting of waterschapsbelasting niet betalen? Misschien heeft u dan recht op kwijtschelding. U hoeft de belasting dan niet te betalen. Soms krijgt u kwijtschelding voor een deel van de belasting. U betaalt dan minder belasting. Om te bepalen of u kwijtschelding krijgt wordt er gekeken naar uw inkomen, uitgaven en bezittingen.

U kunt kwijtschelding aanvragen. Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor kwijtschelding? Bereken uw recht aan de hand van enkele stappen.

Betalingsregeling

Kunt u het bedrag niet in een keer missen? Dan kunt u dit ook in termijnen betalen.