Een reisgids voor Wieringen!

27 maart 2024, 10.49

Fietsen over de Wierdijk richting Westerland en De Haukes, surfen op het Amstelmeer, spotten van vogels bij de Normerven op de Waddendijk, maar ook persoonlijk kennis maken met de pachter van de vismarkt, de surfschoolhouder aan het Amstelmeer, de eigenaar van de Wieringer Boekhandel en vele anderen. In de nieuwe reisgids van Wieringen vertellen betrokken bewoners over hun werk en leven op Wieringen. Ze tonen daarmee de unieke sfeer en gebruiken die karakteristiek zijn voor Wieringen.

Wethouder Robert Leever ontvangt het eerste exemplaar

Auteur Lenneke Overmaat is gefascineerd door het Wieringer landschap en ontsluit in deze reisgids op persoonlijke wijze de rust en locale geschiedenis van dit voormalige Zuiderzee-eiland.

Afgelopen weekend reikte uitgever Bartho Hendriksen het eerste exemplaar uit in de Oosterlanderkerk aan wethouder Robert Leever, die dit met een anekdote over zijn trotse Wieringse grootmoeder in ontvangst nam.

Wethouder Robert Leever neemt het eerste exemplaar van de reisgids Wieringen in ontvangst

Met deze nieuwe reisgids van Odyssee over en met de Wieringers zijn bekende en minder bekende bezienswaardigheden beschreven met veel aandacht voor natuur en milieu en informatie over wandelen, fietsen, overnachtingen en horeca.

Meer informatie of bestellen?

Kijk op de website van Odyssee Reisgidsen voor meer informatie. De reisgids is hier te bestellen. Koopt u de reisgids liever fysiek? Hij is ook beschikbaar in de Wieringen Boekhandel in Hippolytushoef.