Een goede daad voor het klimaat; Hollands Kroon zoekt schoolklassen, scoutinggroepen en bso’s die willen meedoen

4 december 2023, 12.30

‘Is jouw tuin groen en diervriendelijk? Waar komen spullen die je gebruikt vandaan? En ga je mee goud zoeken en bomenbingo spelen?‘ Een paar van de dingen die aan de orde komen in het project Junior Klimaatcoach. Hollands Kroon zoekt schoolklassen, scoutinggroepen en bso’s die willen meedoen. Met challenges, geheime post, puzzels en spelletjes ontdekken kinderen (én ouders) van jouw groep hoe je zelf een goede daad voor het klimaat kunt doen. Deelname is gratis.

TV-held Varkentje Rund
Junior Klimaatcoach is het nieuwe broertje van Junior Energiecoach. Daar deden al 18.000 kinderen aan mee en zelfs het Jeugdjournaal kwam op bezoek! En Varkentje Rund (bekend van tv-programma Het Klokhuis) is vaste deelnemer.

Vier weken lang gaat TV-held Varkentje Rund als Junior Klimaatcoach met schoolklassen, bso- en scoutinggroepen op ontdekkingsreis: Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe challenges. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen  echte Junior Klimaatcoaches, net als Varkentje Rund zelf. Junior Klimaatcoach is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

We kunnen als volwassene vaak zoveel meer opsteken van onze kinderen dan we denken

Wethouder Lilian Peters.

Doe gratis mee

Junior Klimaatcoach is voor groepen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Het project start op 4 maart. Aanmelden kan tot en met 16 februari op www.juniorklimaatcoach.nl. In Hollands Kroon kan je met jouw groep gratis meedoen omdat zowel duurzaamheid als klimaat hoog op de agenda staat bij gemeente.  Wees er wel op tijd bij want het aantal plaatsen is beperkt.

Junior Klimaatcoach: een goede daad voor het klimaat
Meer weten? Kijk op www.juniorklimaatcoach.nl.