Duurzaam op weg: Subsidie voor een elektrische bestelauto

11 juni 2024, 15.55

Met de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) kun je tot 5.000 euro subsidie krijgen voor de aankoop of lease van een nieuwe elektrische bestelauto. Deze regeling loopt tot eind 2024 en kan gecombineerd worden met andere subsidies.

Groen rijden met je bestelauto

Vanaf 1 januari 2025 mogen gemeenten milieuzones invoeren waar alleen voertuigen zonder uitstoot mogen rijden. Ongeveer 30 tot 40 grote gemeenten doen hieraan mee. Bestelauto’s met een lagere emissieklasse dan Euro 5 mogen deze zones niet in. Wil je klanten in deze zones bereiken of duurzamer ondernemen? SEBA helpt je financieel met de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto.

Voor wie is de subsidie?

Alle ondernemingen en non-profitorganisaties die staan ingeschreven bij het KVK Handelsregister kunnen SEBA aanvragen. Overheidsorganisaties zijn uitgesloten.

Let op: 2024 is het laatste jaar om subsidie aan te vragen.

Voorwaarden

Om subsidie aan te vragen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld dat de bedrijfsauto een netto-catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van minimaal 20.000 euro (exclusief btw) moet hebben. De subsidie bedraagt 10% van de nettoprijs, met een maximum van 5.000 euro. De koop- of leaseovereenkomst mag nog niet definitief zijn bij aanvraag en de bedrijfsauto mag nog niet geleverd of geregistreerd zijn.

Aanvullende regelingen

Elektrische bedrijfsauto’s komen ook in aanmerking voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

SEBA aanvragen

Je kunt SEBA aanvragen bij de RVO. Je kunt een tussenpersoon machtigen en vaststelling aanvragen. Inloggen doe je met minimaal eHerkenning 2+.