Burgemeester Van Dam in gesprek met vrijwilligers van Stichting Present

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 februari 2024, 10.36

Op uitnodiging van Stichting Present in Het Boetje in Middenmeer, ging burgemeester Rian van Dam op donderdag 1 februari bij hen langs om de vrijwilligers te ontmoeten. Zij werd hartelijk ontvangen en in een enthousiast gesprek vertelden de vrijwilligers over de betekenis van hun werk.

De impact van de vrijwilligers van Present verbindt en verrijkt

Iedereen kan voordelig winkelen in deze veelzijdige boetiek. En tegelijkertijd is het werk dat dit mogelijk maakt voor sommige vrijwilligers zelf, ook een enorme steun in de rug. Door op een plezierige manier onder de mensen te kunnen zijn. Alle vrijwilligers zijn er met een reden en doel. Ook al zijn de mogelijkheden vanuit bijvoorbeeld gezondheidsredenen beperkt, toch iets kunnen betekenen voor een ander is heel waardevol.

Hulp en ondersteuning op maat

En er gebeurt meer. Zo zijn er verschillende sociale projecten waarbij de kennis en kunde van deelnemers worden gekoppeld aan hulpvragen van inwoners van Hollands Kroon. Het gaat vooral om het verbinden van mensen, en elkaar helpen waar dat nodig is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan jongeren en ouderen aan elkaar verbinden. Of inwoners ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. Vanuit al deze ontmoetingen dragen de vrijwilligers van Present rechtstreeks bij aan de leefbaarheid van onze samenleving.

Het gaat niet om wat je kan, het gaat erom wie je bent

In het gesprek met Rian is het de saamhorigheid en gelijkwaardigheid die de boventoon voeren. Iedereen wordt gezien en mag er zijn. Juist de diversiteit, zo vertellen de vrijwilligers aan Rian, is zo belangrijk. Want vanuit die contacten wordt het eigen perspectief verbreed en de persoonlijke leefwereld vergroot.

Hier kom ik binnen en mag ik zijn wie ik ben, het is hier zo warm en welkom. Zo kan ik toch meedoen in de samenleving.

Een werknemer

Dat is de kracht van het Boetje. Iedereen is onderdeel van de gemeenschap. Vanuit de visie: iedereen is welkom om te helpen. Een inspirerend bezoek, waarbij Rian het belang van vrijwilligerswerk benadrukt.

Het belangeloos helpen van anderen is wat ons als gemeenschap zo sterk maakt. Het gevoel dat we er voor elkaar zijn; dat is wat ons één maakt.

Rian van Dam

Bent u ook werkzaam voor een sociale stichting of vereniging?

Goed om elkaar te motiveren en inspireren! Zijn we welkom voor een bezoek: laat het ons weten via: contact@hollandskroon.nl. Leuk om samen te ontdekken hoe we elkaar kunnen versterken.