Na boekpresentatie ‘Wonen aan het Witsmeer’ nog 2 dagen gratis toegang tot het Huis van Hilde 

Dit nieuwsbericht is verlopen.
21 maart 2024, 12.42

Woensdag 20 maart om 15.15 uur vond in Huis van Hilde de boekpresentatie ‘Wonen aan het Witsmeer’ plaats. Het boek vertelt over het archeologische onderzoek in het buurtschapje Zijdewind in de gemeente Hollands Kroon. Hierbij werd een bijzondere, maar tegelijk ook typisch Hollandse historische woonplaats bloot gelegd. Zo konden vele eeuwen van wonen en werken in dit westelijke deel van West-Friesland worden beschreven.

Wethouder Robert Leever neemt het eerste exemplaar in ontvangst van Rylana Seelen, directeur van het Huis van Hilde.

Wethouder Robert Leever mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen en heeft ieder die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de publicatie bedankt.

Dit draagt namelijk bij aan het vergroten van de kennis over de ontwikkeling van het landschap en de bebouwde omgeving. Deze kennis over de vroegere bewoning en gebiedseigen boerderijtypen helpt ons om toekomstige ontwikkelingen op een goede manier in te passen.  

Foto: Wethouder Robert Leever neemt het eerste exemplaar in ontvangst van Rylana Seelen, directeur van het Huis van Hilde.

Gratis bezoek aan Archeologiemuseum Huis van Hilde

Ter ere van deze gelegenheid krijgen de inwoners van Hollands Kroon 20, 21 en 22 maart gratis toegang tot Huis van Hilde. In het nieuwsblad Hollands Kroon, week 11, treft u de informatiepagina van de gemeente. Door deze pagina bij de balie van het museum te laten zien heeft u gratis entree. Ook kunnen onze inwoners op deze dagen om 14.00 uur een gratis rondleiding door het museum krijgen. Heeft u de krant niet gehad? Op onze contactpagina onder veelgestelde vragen vindt u de ophaalpunten van dit nieuwsblad.

Huis van Hilde ligt direct naast het NS station Castricum, Westerplein 6, 1901 NA Castricum. Meer informatie: huisvanhilde.nl

Wonen aan het Witsmeer 

Het boek ‘Wonen aan het Witsmeer’ is gemaakt om de uitkomsten van het archeologische onderzoek dat plaatsvond in de periode 2015 – 2017 in de buurt van Zijdewind te presenteren. Het bodemprofiel toont bewoningssporen aan in de vroege Middeleeuwen. Hoe leefden de mensen toen? Lees het in het boek of in de digitale versie (PDF) die voor ieder is te downloaden via: https://collectie.huisvanhilde.nl/wonen_aan_het_witsmeer.aspx