Bijna 500 bomen geplant in 2023

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 december 2023, 08.41

Onze aannemer Stoop Groenvoorzieningen is druk bezig met het planten van 356 bomen in de openbare ruimte van onze gemeente. In het overzicht hieronder kunt u zien hoeveel bomen dit jaar zijn of worden geplant. Als alle bomen geplant zijn, is Hollands Kroon bijna 500 bomen rijker.

PlaatsLocatieAantal
WieringerwerfSchervenweg6
‘t VeldDiverse parken20
Anna PaulownaMFA, Meerpaal en speeltuin Duist59
Nieuwe NiedorpWinkelhart / Hoefje35
Den OeverBreehornstraat3
MiddenmeerSchoolpad2
Geheel Hollands KroonDiverse locaties door Stoop356
Totaal aantal bomen 481

De bomen die door Stoop Groenvoorzieningen worden geplant staan op verschillende locaties in de gemeente. Via een kaart van Google maps kunt u zien waar deze 356 bomen de komende weken worden geplant.

Wethouder Lilian Peters helpt herbeplanting Park de Meet

Wethouder Lilian Peters heeft afgelopen donderdag meegeholpen met het planten van bomen in Park de Meet in Nieuwe Niedorp. In dit park zijn de afgelopen jaren diverse bomen door ziektes gestorven. Deze zijn nu vervangen door gezonde bomen.

Groenstructuurplan

In juni 2021 heeft de gemeenteraad het groenstructuurplan Hollands Kroon vastgesteld. Het voornaamste doel van dit plan is dat er van 2022 tot 2031 ieder jaar 475 nieuwe bomen in de openbare ruimte van Hollands Kroon worden geplant. Hierdoor wordt Hollands Kroon groener en draagt haar steentje bij aan het tegengaan van de klimaatsverandering en het verbeteren van de biodiversiteit.