Afronding kleine werkzaamheden Kooybrug (N99) 

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 maart 2024, 16.53

In maart 2024 maakt Rijkswaterstaat de kleine werkzaamheden aan de Kooybrug bij Den Helder af. De laatste werkzaamheden betreffen een versmalling van het wegdek. Deze worden in de nachten van 25 en 26 maart 2024 uitgevoerd. Naast deze werkzaamheden zijn er ook grote renovatiewerkzaamheden aan de Kooybrug nodig. Op dit moment is het nog niet bekend wanneer dit gaat gebeuren.

Nachtelijke werkzaamheden op 25 en 26 maart 2024 tussen 23.00 – 5.00 uur

Rijkswaterstaat moet het wegdek smaller maken om ervoor te zorgen dat de brug veilig blijft. Als het verkeer meer in het midden rijdt, worden de zijkanten van de brug minder belast. Het verkeer kan nog steeds om–en-om in beide richtingen over de brug rijden. Dit wordt door een tijdelijke verkeersregelinstallatie geregeld. De brug wordt dus niet afgesloten.

Deze versmalling blijft totdat de grote werkzaamheden starten.

Reserve data werkzaamheden

Als het werk niet op de geplande data kan worden afgemaakt, bijvoorbeeld door slecht weer, dan maakt Rijkswaterstaat het werk in de nachten van 27 en 28 maart tussen 23.00 – 5.00 uur af. Ook dan blijft de brug in beide richtingen toegankelijk.  

Einde hoogtebeperking scheepvaart

Er was tijdens de genoemde werkzaamheden een doorvaarbeperking voor schepen hoger dan 8.3 meter. Deze beperking is nu niet meer van toepassing. De brug wordt weer bediend volgens normale tijden. Rijkswaterstaat heeft de schippers op de hoogte gebracht.

Goed voorbereid de (vaar)weg op

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers en vaarweggebruiker hun reis goed voor te bereiden. Dit kan via de routeplanners op www.rws.nl/werkzaamheden en www.vaarweginformatie.nl en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen. Meer informatie over de Kooybrug is te vinden op de projectpagina: www.rijkswaterstaat.nl/kooybrug.