Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u iets gevonden of bent u iets verloren/kwijt? Meld dit bij ons. Denk hierbij aan tassen, sieraden, portemonnees, mobiele telefoons, fietsen of een parkeerkaart.

Gevonden voorwerpen in Hollands Kroon

U kunt hier het overzicht bekijken van alle gevonden voorwerpen:


Meer informatie over gevonden voorwerpen of vermiste dieren

De registratie van gevonden en verloren voorwerpen gaat via iLost. U kunt een account aanmaken via de knop ‘Melden voorwerp (iLost)’.

Als u aangifte heeft gedaan of u wilt een verzekeringsclaim neerleggen bij uw verzekeringmaatschappij kunt u na de registratie een schadeformulier invullen.

  • U kunt alleen iets melden als het gevonden of verloren is in Hollands Kroon.
  • Heeft u iets gevonden of bent u iets kwijt en denkt u dat het om diefstal gaat? Doe dan aangifte bij de politie.
  • Is uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen? Kijk dan voor meer informatie in het blok: Zie ook.
  • U kunt uw melding digitaal doen. Is dit voor u niet mogelijk? Neem dan telefonisch contact met ons op.
  • Beschrijf het voorwerp zo goed mogelijk, zodat het te herkennen is voor de vinder of verliezer. Voeg daarom een foto toe als u deze heeft. Sleutels van fietsen, huissleutels of autosleutels zonder duidelijke herkenning nemen wij niet in behandeling.
  • Het melden van een verloren voorwerp is verstandig, omdat het de kans op terugvinden vergroot.
  • Een gevonden voorwerp bij ons melden is verplicht volgens het burgerlijk wetboek. U helpt hiermee niet alleen de rechtmatige eigenaar, maar u kunt ook rechtsgeldig eigenaar worden. Hier zijn wel regels aan verbonden. Deze staan onder het kopje ‘Bewaartermijn gevonden voorwerpen’.
  • Uw persoonlijke gegevens komen niet op de website. Als u het gevonden voorwerp thuis bewaart, wordt wel uw adres of telefoonnummer doorgegeven aan de eventuele verliezer. Dat gebeurt ook wanneer u aangeeft dat de verliezer u mag bedanken voor het vinden en melden van het gevonden voorwerp.
  • Heeft u iets gevonden en u wilt dit voorwerp niet thuis bewaren. Neem dan contact met ons op. 

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

  • Voorwerpen die minder waard zijn dan € 450,- worden drie maanden bewaard. Daarna worden ze verkocht, vernietigd of hergebruikt.
  • Voorwerpen die meer waard zijn dan € 450,- worden één jaar bewaard. Als er binnen één jaar geen eigenaar is gevonden, kan de vinder de eigenaar worden. Dit kan alleen als u het item thuis bewaart. Als wij het voorwerp bewaren, heeft u geen recht meer om eigenaar te worden.

Deze termijnen gelden ook als het gevonden voorwerp thuis wordt bewaard. Als u iets gevonden heeft en u denkt dat het om diefstal gaat, moet u wel aangifte doen bij de politie.

Iets verloren in de trein

Kijk op de website van de NS.

Iets verloren in de bus

Kijk op de website van Connexxion.

Ziet u een dier wat hulp nodig heeft omdat het gewond is of op straat zwerft? Neem dan contact op met de Dierenbescherming.

Bel met de Dierenambulance

Ziet u een dier in Hollands Kroon bel dan met de meldkamer van Dierenambulance Noord-Kennemerland tel. 088-811 3750. Dit nummer is 24 uur, 7 dagen in de week bereikbaar. De medewerker bepaalt of het dier wordt opgehaald.

Uw dier kwijt, bel Amivedi

Bent u uw huisdier kwijt? Laat zoveel mogelijk mensen weten dat uw dier zoek is, dit vergroot de kans op hereniging. Meld de vermissing bij Stichting Amivedi. Deze organisatie zet zich in om vermiste en gevonden dieren te herenigen met hun eigenaar.

Opvang van dieren

De Dierenbescherming regelt de opvang van honden, katten, konijnen, knaagdieren en andere diersoorten in Hollands Kroon. Het gaat om zwerfdieren die zijn afgestaan.

  • De opvang van honden en katten is ondergebracht bij Dierentehuis Alkmaar, Westerweg 70, Purmerend.
  • De opvang van konijnen en knaagdieren bij het Knaagdierencentrum, Heerenduinweg 8, IJmuiden.
  • Andere diersoorten worden of (tijdelijk) opgevangen bij Dierentehuis Alkmaar, of ondergebracht bij gespecialiseerde dierenopvangcentra. In deze opvangcentra krijgen de dieren de nodige (medische) zorg.

Als de eigenaar van een binnengebracht zwerfdier zich binnen twee weken niet meldt, wordt de Dierenbescherming eigenaar van het dier. Zij gaan dan op zoek naar een nieuw baasje. 

Vrijwilligers voor de dierenambulance gezocht

De dierenambulances kunnen hun werk alleen blijven doen met de inzet van vrijwilligers. Extra vrijwilligers zijn altijd welkom. Zeker nu de Dierenambulance Noord-Kennemerland een groter werkgebied heeft. Vrijwilligers helpen dieren in nood, stabiliseren ze en helpen met het vervoeren van gewonde/gevonden (huis-)dieren. De werkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

  • dieren bevrijden;
  • dieren naar een opvanglocatie brengen;
  • zwerfdieren op chip controleren;
  • gevonden dieren terugbrengen naar hun eigenaar.

Lijkt u dit leuk? Bezoek dan de website van de dierenambulance.