Snoeien doet groeien

2 februari 2024, 10.24

De gemeente is op dit moment druk in de weer met diverse snoeiklussen en het verwijderen van bomen die door de afgelopen stormen zijn omgewaaid of instabiel zijn geworden. Snoeien doen we om de beplanting jong en vitaal te houden. Instabiele bomen verwijderen we om de veiligheid te waarborgen. Hieronder even een korte update over deze werkzaamheden:

Snoeiwerkzaamheden Wieringermeer

Onze aannemer firma van Bodegom uit Wieringerwerf is gestart met snoeiwerkzaamheden van de groensingels langs de Den Oeverseweg en de Nieuwesluizerweg in de Wieringermeer.

Diverse bomen in deze groensingels zijn, door het natte najaar en de diverse stormen, in slechte staat en worden verwijderd. Ook worden de randen langs de singels fors teruggesnoeid zodat er meer zonlicht in de beplanting kan komen. Vrijkomend hout wordt in lange wallen in de groensingels opgestapeld en vormt daarmee tevens een mooie schuilplek voor vogels en andere dieren.  Dit dient ook nog als voedselbron voor diverse organismen. Het is absoluut niet toegestaan om dit hout mee te nemen, daarop zal streng worden gecontroleerd.

DWOW Bos Wieringerwerf

De natte omstandigheden en de stormen hebben ook behoorlijk huisgehouden in het DWOW bos in Wieringerwerf. Daar gaat binnenkort Stoop Groenvoorziening uit Waarland een groot aantal bomen snoeien. Ook worden er een aantal bomen verwijderd.

Kooibos Hippolytushoef

Kooibos

In samenwerking met leerlingen van de groenafdeling van Vonk uit Schagen is het Kooibos in Hippolytushoef onder handen genomen. Zij hebben in het kader van hun opleiding diverse bomen en struiken gesnoeid. Het groen kan er zo de komende jaren weer tegenaan. De eerste aanblik is nu misschien een beetje kaal, maar de verwachting is dat de komende maanden al weer redelijk zal zijn  dichtgegroeid. Ook hier worden losse takken en stammen op wallen gelegd ter bevordering van de biodiversiteit.

Heeft u vragen?

Mocht u vragen of opmerkingen hebben over deze werkzaamheden neem dan gerust contact op met de gemeente of maak een melding via de fixi-app.