Verlenging inschrijftermijn tijdelijke spoedzoekerswoningen Middenmeer

17 mei 2024, 11.26

De inschrijving voor de spoedzoekerswoningen in Middenmeer is geopend. De planning is dat de tijdelijke woningen half/eind september 2024 klaar zijn.

Hoe schrijf ik mij in?

Er zijn verschillende voorwaarden om in aanmerking te komen voor een spoedzoekerswoning. Via onderstaande link leest u of u in aanmerking komt voor een spoedzoekerswoning. U heeft bewijzen nodig om in te kunnen schrijven. Welke bewijzen nodig zijn, leest u op www.hollandskroon.nl/spoedzoeker.

Voor wie zijn de spoedzoekerswoningen?

Spoedzoekers zijn inwoners van de gemeente Hollands Kroon. Deze inwoners hebben dringend een andere woning nodig omdat ze in een dreigende situatie wonen of ze worden misschien dakloos. In de situatie van een spoedzoeker is er sprake van een levensontwrichtende situatie.

Waarom komen er tijdelijke woningen in Middenmeer?

Er is een groot tekort aan woningen, ook in de gemeente Hollands Kroon. Daarom wordt binnen de gemeente Hollands Kroon op verschillende plekken gezocht naar tijdelijke woonoplossingen. Middenmeer is de eerste locatie die is aangewezen voor 48 tijdelijke woningen. Aan de Hoornseweg worden tijdelijke woningen gebouwd voor Oekraïense vluchtelingen, spoedzoekers en statushouders.

Meer informatie

Op www.hollandskroon.nl/spoedzoekerswoningen staat alle informatie over het inschrijven voor een tijdelijke spoedzoekerswoning.

Vragen?

Wilt u overleggen of u mogelijk spoedzoeker bent? Neem dan contact met ons op via 088 – 321 5000 of vul ons contactformulier in.