Werkzaamheden hemelwaterafvoer Molenvaart en Molengang

In het bebouwde gebied van Kleine Sluis ontstaat wateroverlast in de sloten en op de straat als het veel regent. Daarom wordt er een hemelwaterafvoer geplaatst en een gedeelte van de riolering vervangen op de Molenvaart.

Afgelopen juli is hierover een informatiemiddag geweest. Via dit bericht laten wij weten wat we gaan doen en wanneer.

Wat gaan we doen?

De hemelwaterafvoer moet ervoor zorgen dat het water bij veel of hevige regen gelijk naar het gemaal Wijdenes Spaans kan stromen. Dit draagt bij aan de toekomstbestendigheid van het watersysteem van Anna Paulowna.

Deze hemelwaterafvoer wordt aangelegd in de Molengang, steekt de Molenvaart over en vervolgt zijn weg naar het Kruiszwin tussen de twee appartementen door die in aanbouw zijn. Tijdens deze werkzaamheden wordt ook een deel van de riolering vernieuwd.

Wanneer?

De werkzaamheden starten in april 2024 en zijn rond augustus 2024 klaar.

In de afgelopen periode heeft aannemer Oosterhof Holman gewerkt aan de aanleg van het hemelwaterriool in de Molengang. Langs de waterkant naast het parkeerterrein is de beschoeiing vervangen. Het riool is nu op de juiste diepte aangelegd en de parkeerplaats voor de Lidl is weer helemaal beschikbaar. Tot eind juni worden een paar parkeerplaatsen gebruikt voor de opslag van materiaal en materieel. Deze parkeerplaatsen zijn tegenover de ingang van het winkelcentrum bij de Vomar en andere winkels.

Daarnaast is de bestrating van de Molengang vernieuwd tot aan de plek waar het hemelwaterriool wordt aangesloten op de Molenvaart. Het voetpad vanaf de Pearle richting de Vomar is weer helemaal open. Ook de HEMA is de komende tijd lopend bereikbaar vanaf de Molengang en de Molenvaart. Bekijk de onderstaande foto’s voor een indruk van de werkzaamheden.

In de komende periode wordt er een nieuw vuilwaterriool aangelegd langs de parallelweg van de Molenvaart en een hemelwaterriool in de Molenvaart. Het hemelwaterriool wordt diep onder de grond aangelegd omdat het onder andere leidingen en kabels door moet.

De Molenvaart blijft tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via de Stoomweg, Middenweg, Grasweg en Graslaan. Verkeer met een bestemming in de buurt, zowel fietsers als auto’s, wordt omgeleid via nabijgelegen wegen. Belangrijk om te weten is dat de winkels bereikbaar blijven.

Inmiddels is de startdatum van het project bekend. De aannemer start op maandag 1 april 2024 en verwacht tot en met week 31 werk te hebben:

  • Fase 2 (Molengang): week 14 t/m week 21
  • Fase 1 (Molenvaart): week 22 t/m week 31

Er wordt dus gestart met fase 2 waarna fase 1 volgt.

Fase 2 van het project
Fase 1 van het project

Dinsdag 27 februari heeft de aannemer al een stukje ketenterrein ingericht op de parkeerplaats op de hoek Molenvaart/Molengang. Zie ook onderstaande foto ter verduidelijking.

Wat betekent dit?

De Molenvaart wordt twee maanden afgesloten voor verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Randweg en Kleiweg. Tijdens de bloemendagen is de Molenvaart wel open. Daarnaast is in dezelfde periode ook een deel van de Molengang afgesloten voor al het verkeer. Door middel van een looproute blijven de winkels gewoon bereikbaar.

Meer informatie

Er volgt een bewonersavond met meer informatie over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan. Ook zal de aannemer een inloopmoment organiseren om eventuele vragen te beantwoorden. De data volgen zodra die bekend zijn.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag na het lezen van dit bericht, neem dan contact met ons op.