Werkzaamheden hemelwaterafvoer Molenvaart en Molengang

In het bebouwde gebied van Kleine Sluis ontstaat wateroverlast in de sloten en op de straat als het veel regent. Daarom wordt er een hemelwaterafvoer geplaatst en een gedeelte van het riool vervangen op de Molenvaart.

Afgelopen juli is hierover een informatiemiddag geweest. Via dit bericht laten wij weten wat we gaan doen en wanneer.

Wat gaan we doen?

De hemelwaterafvoer moet ervoor zorgen dat het water bij veel of hevige regen gelijk naar het gemaal Wijdenes Spaans kan stromen. Dit draagt bij aan de toekomstbestendigheid van het watersysteem van Anna Paulowna.

Deze hemelwaterafvoer wordt aangelegd in de Molengang, steekt de Molenvaart over en vervolgt zijn weg naar het Kruiszwin tussen de twee appartementen door die in aanbouw zijn. Tijdens deze werkzaamheden wordt ook een deel van het riool vernieuwd.

Wanneer?

De werkzaamheden starten in januari 2024 en zijn rond juni 2024 klaar.

Wat betekent dit?

De Molenvaart wordt twee maanden afgesloten voor verkeer. De exacte data zijn op dit moment nog niet bekend. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Randweg en Kleiweg. Tijdens de bloemendagen is de Molenvaart wel open. Daarnaast is in dezelfde periode ook een deel van de Molengang afgesloten voor al het verkeer. Door middel van een looproute blijven de winkels gewoon bereikbaar.

Meer informatie

Er volgt een bewonersavond met meer informatie over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan. Ook zal de aannemer een inloopmoment organiseren om eventuele vragen te beantwoorden. De data volgen zodra die bekend zijn.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag na het lezen van dit bericht, neem dan contact met ons op.