Woningbouw in Slootdorp

Dinsdag 14 maart 2023 is de oude school in Slootdorp gesloopt. Op die plek moeten in totaal 24 woningen en een praktijk voor fysiotherapie komen.

Lokale betrokken ontwikkelaars

Lokale ontwikkelaars Ferdy Brouwers en Arno van der Oord hebben de plannen klaar liggen. Op 22 februari tekenden zij al voor de overdracht van de grond bij de gemeente Hollands Kroon.

Ferdy Brouwers komt zelf uit Slootdorp en weet dat er veel behoefte is aan nieuwe woningen: “Het is ons eerste woningbouwproject en dan ook nog in eigen dorp. Ik word al regelmatig benaderd door mensen met de vraag of ik ze op de hoogte wil houden”.

Woningbouw hard nodig

Wethouder Mark Versteeg is blij dat er stappen gemaakt worden: “Voor de woningbouw opgave in het algemeen. Het is belangrijk dat we ook in de wat kleinere kernen zoals Slootdorp kunnen blijven bouwen. Zodat mensen die er willen blijven of die terugkeren ook echt een plekje hebben waar ze kunnen wonen”.

Om echt te kunnen gaan bouwen moet het bestemmingsplan nog aangepast worden. Daarna gaan de woningen pas in de verkoop.

Veranderen bestemming

In het bestemmingsplan staat nu nog niet dat er op deze plek gewoond mag worden. Daarvoor gaat Ferno B.V. een aanpassing in het bestemmingsplan aanvragen. Deze aanpassing is ondertussen opgestart. Zodra dat goedgekeurd is kunnen de voorbereidingen voor de bouw beginnen. Waarschijnlijk is dat in 2024.

Verschillende woningen

De school maakt plaats voor een plan met verschillende woningen. Om de woningen geschikt te maken voor jongeren en ouderen, komen er rijtjes-, twee-onder-één-kap- en twee vrijstaande kavels. Ook komt er een gebouw met ruimte voor zorg. Hier kan onder andere fysiotherapeut Fokko Plas aan de slag.