Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Meezeilen op de Waddenzee

Op zaterdag 20 juli 2024 en zondag 21 juli 2024 van 10 -18 uur organiseert “Zuiderzee Zeiltochten” een bijzondere meezeiltocht op het werelderfgoed Waddenzee vanaf den Oever op hun mooie traditionele tjalk Zuiderzee.

Het vertrek is vanaf de haven van Den Oever, van 10:00 tot 18:00 uur ga je lekker mee zeilen op de Waddenzee. Iedereen is welkom! Je leert elkaar kennen onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers en daarna zetten jullie onder deskundige leiding van de bemanning gezamenlijk de zeilen. Wij zeilen met afgaand water richting de Waddeneilanden. Op de middag vallen wij met schip op een zandbank droog, nu kunnen wij een unieke expeditie op de zeebodem maken. Wij zien zeehonden, misschien ook bruinvissen, krabben, vissen en zeevogels. Wat een belevenis. Later als de vloed inzet, zetten wij de zeilen en gaan op het bruisende zoutwater terug zeilen naar Den Oever.

In de prijs van € 110,00 pp, kind tot 12 jaar € 50,00 pp, kind tot 4 jaar gratis, is een ontvangst met koffie en thee en iets lekkers, een lunch met heerlijke stokbroden, drankjes kunnen aan boord gekocht worden. (Mochten de weersomstandigheden zoals veel wind > Bft 6 en regen zijn houdt Zuiderzee Zeiltochten zich het Recht voor om deze reis uit veiligheidsreden te veranderen naar een ander doel.)