Informatie, advies en hulp bij een scheiding

Wanneer mensen gaan scheiden, brengt dit veel emoties met zich mee. Het is een onrustige en onzekere periode. Er moet veel geregeld worden. Ook moeten er belangrijke beslissingen genomen worden. Wij willen u daarbij helpen.

Scheidingsplein.nl

Op de website www.scheidingsplein.nl kunt u informatie en hulp vinden. Zo is er een stappenplan, praktische informatie en juridische informatie beschikbaar op de site.

Ook kunt u zich via de website aanmelden voor een ouderbijeenkomst of een online training over scheiden.

Het Juridisch Loket

Sinds maart 2023 kunt u met uw juridische vragen over scheiding ook gratis terecht bij het servicepunt van het Juridisch Loket, in de cultuurschuur in Wieringerwerf. Het servicepunt is geopend in de even weken van 9.00 tot 11.00. U kunt hier zonder afspraak terecht. Is er meer tijd nodig voor uw vraag? Dan plant het Juridisch Loket een afspraak met u in.

Op de website van het Juridisch Loket staat juridische informatie, adviezen, voorbeeldbrieven en veel gestelde vragen. Deze informatie is beschikbaar voor iedereen. Mensen met een hoger inkomen en vermogen kunnen niet bij het Juridisch Loket terecht voor persoonlijk advies. Zij kunnen naar een rechtsbijstandsverzekeraar, advocaat, mediator of andere instantie. De juristen adviseren over alle rechtsgebieden.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door het ministerie van Justitie & Veiligheid.