Vroegsignalering

Vroegsignalering betekent dat we zo snel mogelijk achterstanden aanpakken bij vaste lasten partners zoals woningbouwverenigingen, zorgverzekeraars, waterleveranciers en energiebedrijven. Sinds 1 januari 2021 zijn vaste lasten partners wettelijk verplicht om achterstanden bij de gemeente melden. Elke maand geven ze deze informatie door.

Dit doen we omdat hoe eerder we weten dat iemand betalingsproblemen heeft, hoe kleiner de achterstand meestal is. Het is dan gemakkelijker op te lossen. Team Schulddienstverlening neemt contact op met mensen die achterstanden hebben om te kijken hoe ze kunnen helpen.

Team Schulddienstverlening neemt actief contact op met de inwoner. Als u geen hulp wilt is dat geen probleem. We doen niets met uw gegevens en maken geen dossier aan. Onze hulp is echt om te ontdekken of we misschien wel ergens bij kunnen helpen. Op deze manier proberen we de stap om hulp te vragen gemakkelijker te maken.

We nemen via verschillende manieren contact op. Dit kan via een email of een brief, een telefoongesprek of via een huisbezoek. Bij een huisbezoek bellen we aan. Is er niemand thuis dan doen we een folder in de bus. Misschien is er nu geen hulp nodig maar later wel. Dan kunnen we altijd later contact opnemen.

Neem dan contact met ons op. U bereikt ons via het algemene nummer 088-321 5000. of via ons email adres: schulddienstverlening@hollandskroon.nl. Met de woningbouwverenigingen zijn sinds 2018 afspraken gemaakt. 

U kunt ook de video ‘Uitleg vroegsignalering’ bekijken voor meer informatie.