Subsidie via Hollands Kroonse Uitdaging

De Hollands Kroonse Uitdaging (HKU) verbindt verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties aan het lokale bedrijfsleven en organisaties. De HKU doet dit het liefst met een gesloten portemonnee via de matchgroep.

De matchgroep is een groep mensen met een groot netwerk die gaan zoeken naar een succesvolle oplossing. Stichtingen en verenigingen hebben vaak mooie ideeën. Het uitvoeren hiervan kan door kennis, gemis aan goede spullen, tijd of geld nog wel eens achterblijven. De vrijwilligers willen graag en de HKU kan ze vooruithelpen. Zij weten welke bedrijven en organisaties hun kennis, materialen of medewerkers willen delen.

Kan uw vereniging, stichting of organisatie steun gebruiken bij het uitvoeren van mooie plannen of ideeën? De Hollands Kroonse Uitdaging helpt. Zij verbinden verenigingen en stichtingen aan organisaties of lokale bedrijven die hen vaak gratis hulp bieden. Dat wordt maatschappelijk matchen genoemd. Heeft u bijvoorbeeld apparatuur nodig, professionele ondersteuning of financiële middelen om uw plannen uit te voeren? De HKU brengt u in contact met bedrijven die graag een helpende hand bieden. Heeft u een hulpvraag? Deze stelt u gemakkelijk op de website van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Soms lukt het niet om met een gesloten portemonnee een match te maken of hulp aan te bieden. Dan kan de HKU onderzoeken of er mogelijkheden zijn met een eenmalige incidentele subsidie. Deze subsidie steunt (kleinschalige) initiatieven in de gemeente Hollands Kroon. Het college heeft in haar beleidsregels vastgesteld dat een incidentele subsidie altijd wordt verstrekt via de HKU. U kunt daarvoor contact opnemen met de manager van HKU, Edwin Wittink. U bereikt hem via telefoonnummer 06-51 557 633.

Per jaar heeft de Hollands Kroonse Uitdaging € 100.000,- aan budget gekregen voor de incidentele subsidies. U kunt hier de incidentele subsidie aanvragen. De aanvraag moet in elk geval aan één van de criteria voldoen. Deze criteria zijn te vinden op de website van de HKU.