Woongemak is kinderspel: maak uw woning veilig!

2 april 2024, 10.00

Iedereen wil een gezellig en veilig huis. De campagne Woongemak is kinderspel helpt inwoners de kans op brand of vallen te verminderen met kleine aanpassingen thuis. Professionals geven een woonadvies aan huis, kleinkinderen doen een woningcheck bij opa en oma, mantelzorgers hangen rookmelders op bij hun ouders. Helpt u ook mee?

Hoe veilig is uw huis? Doe de online check!

Check uw huis in 5 stappen! Ga naar woongemakiskinderspel.nl. Doe de test en ontdek in mum van tijd hoe veilig uw huis is en wat u kunt doen om het nog wat veiliger te maken. Met uw telefoon of tablet in de hand kunt u het huis nalopen aan de hand van 30 makkelijke ja/nee-vragen. Aan het eind krijgt u de uitslag met praktische tips hoe u makkelijk die punten kan aanpakken die nog wat veiliger kunnen. U kunt de uitslag ook downloaden, zodat u later nog eens kan nakijken waar u als eerst mee aan de slag wilt gaan. Dit kunt u uiteraard ook bij uw opa, oma, ouders, buren of andere mensen om u heen doen.

Gratis hulp van een expert aan huis

Komt u er zelf niet uit met de woningcheck op de website en heeft u behoefte aan advies van een expert? Inwoners van Hollands Kroon kunnen een gratis woningcheck krijgen door de brandweer of het Rode Kruis. Een expert bekijkt tijdens de woningcheck samen met u de woning en geeft tips over makkelijke aanpassingen. Hierdoor wordt de kans kleiner op bijvoorbeeld een brand of een ander ongeluk. Op Woongemak is Kinderspel kunt u deze woningcheck door een expert aanvragen.