Uitnodiging informatiebijeenkomst over Europese subsidies

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 maart 2024, 09.30

We richten ons in deze sessie specifiek op Kansen voor West 3 en Interreg. Bent u geïnteresseerd in mogelijke Europese financiering voor uw project? Kom dan 10 april naar Houtplein 33 te Haarlem om meer te weten te komen over de financieringskansen. 

Versterken van de Europese regio’s door internationale samenwerking

Door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) worden de mogelijkheden en vereisten van de verschillende Interregprogramma’s toegelicht. Het doel van Interreg is het versterken van de Europese regio’s door internationale samenwerking op verschillende thema’s. Interreg North Sea Region is gericht op projecten die o.a. bijdragen aan klimaatbestendigheid, de groene transitie en verduurzaming. Interreg North West Europe zet in op o.a. de energietransitie, de overgang naar circulaire economie en innovatiecapaciteit. Vanuit het Hoogheemraadschap zal iemand haar ervaringen delen over het opstellen en aanvragen van subsidie vanuit Interreg. 

Daarna duiken we dieper in Kansen voor West 3, dat een innovatieve impuls geeft aan de regionale economie in het westen van Nederland. West-Nederland voert een missiegedreven innovatiestrategie, gericht op valorisatie en het wegnemen van obstakels voor brede implementatie van innovaties nodig voor de maatschappelijke transities. 

Circulair, klimaatneutraal, gezond, veilig, digitaal en integraal

Kernwoorden van dit programma zijn circulair, klimaatneutraal, gezond, veilig, digitaal en integraal. Vanaf 15 april zijn er weer nieuwe openstellingen die we graag toelichten. Ontdek hoe jouw organisatie betrokken kan worden en profiteer van het steunpunt waar belangstellenden uit Noord-Holland hun projectideeën kunnen bespreken.

Toelichting cofinancieringsregeling

Naast Interreg en KvW3 wordt in deze sessie ook de cofinancieringsregeling toegelicht die eind 2023 is vastgesteld. Deze regeling maakt het mogelijk tot €100.000 aan provinciale cofinanciering voor uw project (Interreg of Kansen voor West) te ontvangen, afhankelijk van uw eigen investeringskosten. Daarvóór is het mogelijk subsidie aan te vragen voor de kosten van het opstellen van een aanvraag (door een adviesbureau in te huren of intern iemand vrij te maken). Dit is maximaal €10.000, afhankelijk van de daadwerkelijke kosten.

Waar, wanneer en aanmelden

Wanneer: 10 april 2024 van 09:00-12:00 (aansluitend wordt er een lunch aangeboden) 
Waar: Houtplein 33, te Haarlem (ruimte Amfitheater) 
Voor wie: ondernemers, kennisinstellingen en overheidsinstanties 

Bent u geïnteresseerd in deze sessie? Meld u aan via deze link.

We kijken ernaar uit om u te mogen ontvangen!