Uitdeeldagen Meer Bomen Nu groot succes

11 maart 2024, 13.07

De uitdeeldagen van Meer Bomen Nu zitten erop. Afgelopen maanden haalden tientallen vrijwilligers verschillende zaailingen uit het bos. Op 3 februari en 3 maart werden deze jonge boompjes gratis uitgedeeld aan inwoners uit onze gemeente. En dat bleek een enorm succes!

23.000 bomen en struiken

We hebben in totaal in Hollands Kroon 23.000 kansarme bomen en struiken uitgedeeld aan onze inwoners. Het gaat om een divers assortiment aan bomen en struiken zoals: populieren, wilgen en fruitbomen. Stefan Louwerse, beleidsadviseur Natuur en Landschap in onze gemeente vertelt:

Vanaf 4 november zijn we gestart met oogsten. Op 10 oogstdagen hebben we in verschillende bosjes in onze gemeente zaailingen geoogst. Deze hadden toekomst meer op de plek waar ze stonden. Bijvoorbeeld doordat er te veel andere grote bomen staan die al het licht en vocht opnemen. 

Stefan Louwerse

Een nieuw leven

Door deze zaailingen een nieuw leven te geven bij bijvoorbeeld campings, voedselbosjes, windsingels en in tuinen, stimuleren we onze bewoners om groene tuinen aan te leggen. Dat is dan weer goed voor de soortenrijkdom en om beter bestand te zijn tegen droogte en hevige regenbuien.  

Met dank aan vrijwilligers

Klaas Bergsma van Meer Bomen Nu kijkt terug op een succesvolle editie:

We zijn blij met de hulp van onze enthousiaste vrijwilligers. We hebben heerlijke dagen in de natuur beleeft en iets goeds gedaan voor de biodiversiteit in onze gemeente. Zonder hen was het ons niet gelukt. Op naar een volgende editie.

Klaas Bergsma

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit project? Neem dan eens een kijkje op MeerBomenNu – Samen miljoenen bomen (ver)planten voor minder CO₂